Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Pasaulē

Bijušais rīdzinieks Aleksandrs ar cirvi Šveicē savainojis vismaz 8 cilvēkus

© Blick

Šodien Latviju pāršalkusi nepatīkama ziņa - kāds 17 gadus vecs Latvijas pilsonis Šveicē vairākiem cilvēkiem nežēlīgi uzbrucis ar cirvi. Šobrīd tiek ziņots par 8 upuriem. Pēc kaimiņu teiktā, jaunietis vārdā Aleksandrs esot bijis miermīlīgs un nekas neliecināja par viņa vardarbības tieksmēm, raksta vietējais medijs.

Latviojas Drošības policija patlaban ir sazinājusies ar Šveices partneru dienestu. Drošības policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka Šveices varas iestādes šo incidentu nekvalificē kā terorismu un šobrīd nav iegūtas arī citas ziņas, kas norādītu uz uzbrukuma organizatora saikni ar terorismu.

''Saša vienmēr bija smaidīgs un laipns jaunietis,'' atklāj uzbrucēja kaimiņiene, turpinot šausmināties,'' vēl joprojām nespēju noticēt notikušajam, tā nevar būt taisnība.''

Kāds cits kaimiņš atklāj līdzīgu informāciju: '' Visa Sašas ģimene ir ļoti draudzīgi cilvēki, nekad ar viņiem nebija nekādu domstarpību.'' Mājā, kur kopš 2013. gada dzīvo 17 gadus vecais bijušais rīdzinieks Aleksandrs, jaunietis mitinājies kopā ar māti un patēvu. Sašu ciematā visi pazina, tomēr vietējie saka, ka viņš bijis vienpatis.

Jau ziņots, ka svētdienas vakarā 17 gadus vecs Latvijas pilsonis Šveicē ar cirvi ievainojis vairākus cilvēkus. Uzbrucējs, kurš ir vietējais iedzīvotājs, neilgi pēc astoņiem vakarā ar cirvi ievainojis vairākus cilvēkus ciemata galvenajā laukumā, bet pēc tam aizbēdzis svešā automašīnā, kas iekļuvusi avārijā. Tad uzbrucējs izkāpis no automobiļa un ar cirvi ievainojis vairākus cilvēkus degvielas uzpildes stacijas veikalā.

''Viņš bija nekontrolējams'' tā vietējiem medijiem savus iespaidu skaidroja viens no uzbrucēja aizturētājiem, policists Bruno Mecgers. Pirms aizturēšanas policija raidīja šāvienu uzbrucēja virzienā, viņu ievainojot, un tad apcietināja. Uzbrukuma motīvs vēl joprojām nav noskaidrots, informē Šveices vietējais medijs.

Aizturēšanas operācijā tika iesaistīts arī policijas helikopters un bloķēti vairāki ceļi. Par to pirms dažām minūtēm īpaši sasauktā preses konferencē ziņojušas vietējās varas iestādes.