Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

Noraida prasību par "musināšanu" apcietināt Katalonijas policijas priekšnieku

© REUTERS/ SCANPIX

Spānijas tiesa pirmdien noraidījusi prokuratūras prasību piemērot apcietinājumu par "musināšanu" apsūdzētajam Katalonijas reģionālās policijas priekšniekam Džuzepam Luisam Trapero.

Kā vēsta aģentūra EPA, Trapero tomēr liegts izbraukt no valsts, viņam konfiscēta pase un reizi divās nedēļās Trapero jāpiesakās tiesnesim.

Spānijas centrālā valdība vaino Katalonijas reģionālo policiju bezdarbībā un tiesu rīkojumu nepildīšanā, nemēģinot apturēt 1.oktobrīn notikušo neatkarības referendumu, kura rīkošanu Madride bija atzinusi par antikonstitucionālu un aizliegusi.

Ierosinātā lieta attiecas uz notikumiem 21. un 22.septembrī, kad policija veica kratīšanas vairākās Katalonijas reģionālās valdības ēkās un aizturēja vairākas katalāņu amatpersonas.

AP/ SCANPIX

Tas izsauca protesta demonstrācijas, kuras, kā uzskata Madrides varasiestādes, traucējušas policijas darbu. Protestu laikā cieta arī divas policijas automašīnas.

Trapero tiek vainots par "musināšanu (..) attiecībā uz pulcēšanos un demonstrācijām, kuras tika veiktas, lai ar spēku neļautu varasiestādēm un to darbiniekiem veikt savus pienākumus".

Notiesājoša sprieduma gadījumā par musināšanu Spānijā var tik piespriests pat 15 gadus ilgs cietumsods, ja noziegumu pastrādājis varasiestāžu pārstāvis.