Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Saistībā ar Lielbritānijā paverdzināto cilvēku lietu aizturēts vēl viens latvietis

© EPA/ SCANPIX

Kā vēsta "Derby Telegrapf", tad ceturtdien Lielbritānijā, Donkasteras- Šefildas lidostā aizturēts 24 gadus vecais Mareks Kaira no Latvijas.

Medijs informē, ka aizturētais latvietis tiek turēts aizdomās par iesaistīšanos cilvēktirdzniecības lietā Dārbi.

Detektīvs seržans Karls Četvins norādījis, ka arests sekojis pēc tam, kad plašā policijas operācijā šī gada septembrī Dārbi aizturēti seši cilvēki. Pieci no viņiem joprojām atrodas apcietinājumā. Viens izmeklēšānas laikā atbrīvots.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijā aizdomās par savu tautiešu nodarbināšanu cilvēktirdzniecības apstākļos aizturēti vairāki Latvijas valstspiederīgie.

Kopš šī gada sākuma Latvijas un Lielbritānijas tiesībsargājošās iestādes apmainījās ar operatīvo informāciju par iespējamu cilvēku ekspluatāciju darba nolūkos Lielbritānijā. Turpmākas sadarbības rezultātā Lielbritānijā tika aizturēti seši Latvijas valstspiederīgie - trīs sievietes un trīs vīrieši. Tāpat vairākās adresēs tika atbrīvoti desmit Latvijas valstspiederīgie - deviņi vīrieši un viena sieviete, kuriem bija sociāla rakstura problēmas - atkarības, parādi un bezpajumtnieku dzīvesveids, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas (VP) Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes Cilvēku tirdzniecības un sutenerisma apkarošanas nodaļas priekšnieks Armands Lubarts.