Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Krievijas deputāti paziņo, ka Rietumi apdraud valsts suverenitāti

© AFP/ SCANPIX

Rietumi apdraud Krievijas suverenitāti, finansējot nevalstiskās organizācijas (NVO), iedrošinot jauniešus protestēt un izmantojot medijus, lai noskaņotu sabiedrību pret valdību, teikts Krievijas parlamenta deputātu ziņojumā.

Rietumu iejaukšanās Krievijas iekšējās lietās rada lielākus draudus nekā džihādistu grupējums "Islāma valsts", teikts Nacionālās neatkarības aizsardzības federālās komisijas ziņojumā.

Komisijas uzskaitīto deviņu Krievijas suverenitātes apdraudējumu vidū ir "tādu NVO izveidošana un atbalstīšana, kas veic politiskās aktivitātes ārvalstu interesēs", kā arī "jauniešu kūdīšana uz protestiem".

"Mediju un sociālo tīklu izmantošana, lai diskreditētu valsti, varas institūcijas un politiskos līderus," ir vēl viens otrdien publicētajā ziņojumā minēts drauds.

Komisija tika izveidot jūnijā, reaģējot uz Vašingtonas apsūdzībām, ka Krievija iejaukusies ASV 2016.gada prezidenta vēlēšanās.

Sputnik/ SCANPIX

Dokumentā konkrēti minētas ASV varasiestādes un to "NATO satelīti".

"Iejaukšanās Krievijas iekšējās lietās nenotiek tikai tiešas propagandas formā, ko rada tādi sabiedriskie mediji kā radio "Brīvība"."

"To var saskatīt arī Krievijas žurnālistiem domātu izglītojošu programmu formā," brīdina ziņojuma autori.