Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Japāna atbalsta ASV jautājumā par lielāku spiedienu uz Ziemeļkoreju

© EPA/ SCANPIX

Japānas premjerministrs Sindzo Abe svētdien paziņojis, ka viņa valdība pilnībā atbalsta Amerikas Savienotās Valstis jautājumā par lielāku spiedienu uz Ziemeļkoreju saistībā ar tās kodolprogrammu, neizslēdzot nevienu iespēju.

Runājot lielāko Japānas partiju līderu televīzijas debatēs, viņš uzsvēris, ka Ziemeļkoreja nav pildījusi sešpusējās sarunās ar Japānu, Ķīnu, ASV, Krieviju un Dienvidkoreju dotos solījumus atteikties no tiekšanās pēc kodoltehnoloģijām.

"Viņi izmantoja dialoga formātu, lai iegūtu laiku kodoltehnoloģiju attīstīšanai," izteicies Abe. "Tādējādi viņu kodolpotenciāls sasniedzis pašreizējo līmeni, un mēs nevaram pieļaut, ka viņi mūs atkal apkrāpj."

REUTERS/ SCANPIX

Japānas premjers nav īpaši norādījis uz ASV prezidenta Donalda Trampa tviterī publiskoto izteikumu, ka sarunas ar Ziemeļkoreju 25 gadu garumā bijušas nesekmīgas un "tikai viena lieta būs efektīva".

Ziemeļkorejas radītais apdraudējums ir viens no svarīgākajiem jautājumiem priekšvēlēšanu kampaņā pirms 22.oktobrī gaidāmajām Japānas parlamenta vēlēšanām.