Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Pasaulē

"Twitter" identificē un bloķē 201 ar Krievijas propagandu saistītu kontu

© REUTERS/ SCANPIX

ASV kompānija "Twitter" ir identificējusi un bloķējusi 201 ar Krieviju saistītu kontu, no kura izplatīta nepatiesa informācija par pērn notikušajām ASV prezidenta vēlēšanām, ceturtdien paziņojis šis sociālais tīkls.

Pēc tam, kad kompānija "Facebook" bija veikusi līdzīgu izmeklēšanu un konstatējusi 450 kontus, no kuriem izplatīta nepatiesa informācija, "Twitter" atklāja, ka 22 no šiem kontiem ir atbilstoši konti arī šajā tīklā. "Twitter" konstatēja arī 179 saistītus kontus un bloķēja tos, nolemjot, ka tie pārkāpj vietnes noteikumus.

"Twitter" pārstāvji par savu izmeklēšanu aiz slēgtām durvīm ceturtdien liecināja ASV Senāta Izlūkošanas komitejā, tomēr komitejas locekļi Adams Šifs un Marks Vorners pauda vilšanos par kompānijas sniegto informāciju.

"Atklāti runājot, es nedomāju, ka viņi saprot, cik problēma ir nopietna," pēc tikšanas tviterī ierakstīja demokrātus pārstāvošais Šifs.

"Twitter" arī identificēja 274 000 dolāru (233 000 eiro), ko 2016.gadā reklāmām iztērējis Kremļa finansētais angļu valodā raidošais telekanāls "Russia Today" (RT).

"Facebook" šomēnes paziņoja, ka Krievija šajā platformā reklāmām iztērējusi 100 000 dolāru (85 000 eiro), lai ietekmētu ASV politiku.

Šobrīd ASV Kongress un īpašais prokurors Roberts Millers izmeklē Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanu procesā, kā arī Trampa kampaņas dalībnieku iespējamo sadarbību ar Maskavu.