Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Meksikas dienvidos 6,1 magnitūdas zemestrīce prasa vismaz viena cilvēka dzīvību

© Scanpix

Meksikas dienvidus sestdien satricināja 6,1 magnitūdu stipra zemestrīce, kurā gājis bojā vismaz viens cilvēks, paziņoja varas iestādes un seismologi.

ASV Ģeoloģijas dienests (USGS) paziņoja, ka zemestrīces epicentrs atradās Oahakas štatā. Oahaka ir visvairāk cietušais štats 7.septembrī Meksikā notikušā 8,1 magnitūdas zemestrīcē, kurā gāja bojā vismaz 96 cilvēki.

USGS ģeofiziķis Pols Karuso sacīja, ka sestdien notikusī zemestrīce ir 7.septembra zemestrīces pēcgrūdiens, bet tik spēcīgs, ka pēc tā var sagrūt iepriekšējās zemestrīcēs bojātās ēkas.

Oahakas štata valdība paziņoja, ka ir sagruvušas vairākas ēkas un gājusi bojā viena sieviete, kurai uzkrita viņas mājokļa siena Asunsjonas Ikstaltepekas pilsētā.

Zemestrīcē tika ievainoti astoņi cilvēki Oahakas štatā, bet viņu dzīvības nav apdraudētas. Ir arī sagruvis automaģistrāles tilts un nodarīti postījumi trim viesnīcām un divām baznīcām šajā štatā. Federālā policija paziņoja, ka šis tilts jau bija slēgts 7.septembra zemestrīces nodarītu postījumu dēļ.

Pēc jaunās zemestrīces uz laiku tika pārtraukti otrdien notikušās 7,1 magnitūdas zemestrīcē aprakto glābšanas darbi Mehiko. Nav gan saņemtas ziņas, ka sestdienas zemestrīce būtu skārusi Meksikas galvaspilsētu, norādīja Civilās aizsardzības dienests.

Jau ziņots, ka Mehiko un tās apkārtni otrdien skāra 7,1 magnitūdu stipra zemestrīce, prasot vismaz 305 cilvēku dzīvības un sagraujot ēkas. Šis ir lielākais zemestrīces upuru skaits Meksikā kopš 1985.gada, kad zemestrīcē Mehiko gāja bojā tūkstošiem cilvēku.