Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Pēc elektrības pārtraukuma Floridā mirst 8 aprūpes nama pacienti

© AP/Scanpix

ASV Floridas štata Holivudas pilsētā veco ļaužu aprūpes namā ir miruši astoņi pacienti pēc viesuļvētras "Irma" izraisīta elektroapgādes pārtraukuma, kura dēļ nedarbojās gaisa kondicionēšanas sistēma, trešdien paziņoja varas iestādes.

Šis gadījums raisīja bažas par Floridas četru miljonu gados veco iedzīvotāju drošību, jo vētras izraisīti elektroapgādes pārtraukumi var turpināties vairākas dienas.

Izmeklētāji uzskata, ka šie nāves gadījumi Holivudhilzas Rehabilitācijas centrā ir saistīti ar karstumu, sacīja Holivudas pilsētas policijas priekšnieks Toms Sančess. "Ēka ir slēgta, un mēs veicam kriminālizmeklēšanu," viņš piebilda.

Floridas gubernators Riks Skots aicināja ārkārtas situāciju darbiniekus nekavējoties pārbaudīt aprūpes namus, lai pārliecinātos par pacientu drošību, un lika izmeklēt šos nāves gadījumus.

Holivudhilzas Rehabilitācijas centrs paziņoja, ka viesuļvētra bija apturējusi transformatora darbību.

AP/Scanpix

Precīzi nāves apstākļi vēl tiek noskaidroti. Varas iestādes uzskata par iespējamiem dažādus variantus, tostarp iespējamu saindēšanos ar oglekļa monoksīdu no ģeneratoriem, sacīja Sančess.

Izmeklētāji arī noskaidros, cik logu bija atvērti.

Neskaitot šos nāves gadījumus aprūpes namā, Floridas štatā ar viesuļvētru "Irma" saistīto apstiprināto nāves gadījumu skaits ir pieaudzis līdz 15.

Karību jūras salās dzīvību zaudējuši 38 cilvēki, ASV Dienvidkarolīnas štatā - četri, bet Džordžijas štatā - divi cilvēki.