Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Pie Kalē masu kautiņā ievainoti vairāk nekā 20 nelegālie imigranti

© Scanpix.ee

Masu kautiņā, kas pie Kalē izcēlies starp afgāņiem un afrikāņiem, ievainoti vairāk nekā 20 nelegālie imigranti, ziņo vietējās varasiestādes.

Kautiņā, kas sākās naktī uz otrdienu un turpinājās līdz otrdienas pēcpusdienai, piedalījās aptuveni 200 imigranti, no kuriem daļa bija bruņoti ar metāla stieņiem un nūjām.

Kalē pašvaldības izplatītajā paziņojumā teikts, ka ievainoti vairāk nekā 20 cilvēki, kamēr prokuratūra vēsta, ka 20 nelegālie imigranti ir aizturēti.

Kautiņu izraisīja kāds piedzēries nelegālais imigrants, kas uzsāka strīdu, kamēr labdarības organizācija “Auberge des Migrants” dalīja bezmaksas pārtiku.

Kalē piesaista nelegālos imigrantus, kuri cenšas iekļūt kravas automašīnās, lai nonāktu Lielbritānijā.

Vietējās varasiestādes un Francijas valdība paudušas apņēmību likvidēt Kalē patvaļīgi ierīkotās nelegālo imigrantu nometnes, taču tā vietā nesen varasiestādes tika pārliecinātas nodrošināt šos noziedzības perēkļus ar visnepieciešamāko sanitārijas aprīkojumu.

Tikmēr nelegālie imigranti regulāri sagādā galvassāpes policijai, vietējiem iedzīvotājiem un uz Lielbritāniju ceļā esošo kravas automašīnu šoferiem.

Jūlija sākumā eritrejiešu un etiopiešu masu kautiņā tika ievainoti 16 cilvēki.