Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Pasaulē

Spānijas policija teroristu izmantotajā mājā atradusi 120 gāzes balonus

© F64

Spānijas policija atradusi 120 gāzes balonus mājā, kuru, kā tiek uzskatīts, par bumbu izgatavošanas laboratoriju izmantojuši teroristi, kas sarīkoja uzbrukumus Barselonā un Kambrilsā, svētdien paziņojis Katalonijas reģiona policijas priekšnieks Žuzeps Luiss Trapero.

Viņš teica žurnālistiem, ka šie gāzes baloni atrasti ēkā, kurā trešdien notika sprādziens, kurā gāja bojā divi cilvēki.

Policija uzskata, ka šis sprādziens izjaucis teroristu grupas plānus uzbrukumā Barselonā izmantot spridzināšanu, tāpēc viņi nolēmuši uzbrukumu veikt, ar automašīnu ietriecoties cilvēkos.

Policija joprojām meklē 22 gadus veco marokāni Junesu Abujākubu. Spānijas mediji ir vēstījuši, ka viņš varētu būt vadījis autofurgonu, kas ceturtdien ietriecās cilvēku pūlī Barselonā. Policija pieļauj iespēju, ka viņš jau atstājis Spāniju.

Kopā teroristu šūniņā bijuši vismaz 12 cilvēki, daudzi no tiem marokāņi.

Kā ziņots, atbildību par Barselonā un Kambrilsā sarīkotajiem teroraktiem uzņēmies islāmistu ekstrēmistu grupējums "Islāma valsts".

Abos teroraktos kopā tika nogalināti 14 cilvēki, bet 126 tika ievainoti.

Kā jau ziņots, 13 cilvēki gāja bojā, kad ceturtdien terorista vadīts autofurgons ietriecās pūlī tūristu pārpildītā ielā Barselonā.

Piektdien no gūtajiem ievainojumiem nomira sieviete, kura cieta, kad teroristi automašīnā ietriecās pūlī jūras krasta promenādē Kambrilsas kūrortā, kas atrodas aptuveni 100 kilometrus uz dienvidiem no Barselonas.

Svētdien Barselonā, Svētās Ģimenes baznīcā, notika mise abos teroraktos bojāgājušo piemiņai. Uz misi bija ieradušies Spānijas karalis Felipe VI, karaliene Letisija, premjerministrs Mariano Rahojs, kā arī Katalonijas reģiona prezidents Karless Pudždemons.