Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Vilcienam Indijā nobraucot no sliedēm, gājuši bojā vismaz 23 cilvēki

© Scanpix.ee

Indijas ziemeļos sestdien nobrauca no sliedēm pasažieru vilciens, kura katastrofā gājuši bojā vismaz 23 cilvēki un ievainoti 64, paziņoja vietējās amatpersonas.

Ekspresvilciena 14 vagoni nobrauca no sliedēm Utarpradešas štata Muzafarnagaras aprinķī pie Khatauli pilsētas.apmēram 130 kilometru attālumā no Deli.

Glābēji pārmeklēja deformētos vagonus, lai izvilktu tajos iesprostotos pasažierus.

Policists notikuma vietā sacīja, ka 50 cilvēki ir aizvesti uz slimnīcu. Vairāki no ievainotajiem bija kritiskā stāvoklī.

Vilciens "Utkal Express" ceturtdienas vakarā izbrauca no Puri pilsētas Indijas austrumos, un tam bija paredzēts svētdien ierasties hinduistu svētajā pilsētā Haridvarā Indijas ziemeļos.

Indijas premjerministrs Narendra Modi tviterī izteica līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem un solīja, ka tiks sniegta visa iespējamā palīdzība.

Dzelzceļš ir galvenais tālsatiksmes veids Indijā, bet tas ir slikti finansēts un tur bieži notiek avārijas ar cilvēku upuriem.

Pirms nepilna gada līdzīgā avārijā Utarpradešā gāja bojā 146 cilvēki, kad no sliedēm noskrēja pasažieru vilciena 14 vagoni.