Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

Aculiecinieki par teroraktu Spānijā: Cilvēki raudāja, nekavējoties sākās panika

© SCANPIX

Aculiecinieki medijiem pastāstījuši par šausminošo teroraktu, kas ceturtdienas vakarā noticis Spānijas pilsētā Barselonā, un kurā dzīvību zaudējuši 13 cilvēki, bet vēl vairāki desmiti ievainoti.

"The Local" vēsta, ka brīdī, kad automašīna uztriekusies cilvēkiem Barselonā iecienītajā tūristu ieliņā, sākusies panika.

Kāds avīžu pārdevējs, kurš atradies vien aptuveni 100 metrus no notikuma vietas, ziņu aģentūrai AFP pastāstījis, ka pēc notikušā uz ielām bijuši redzami cilvēku līķi. Daudzi nekavējoties steigušies cietušajiem palīdzēt, citi panikā raudājuši.

SCANPIX

Tikmēr kāds cits vīrietis no Spānijas kanālam "Sky News" norādījis, ka pēkšņi dzirdējis skaļus trokšņus un pamanījis, ka liels cilvēku pūlis pēkšņi sāk skriet. Notikuma vietā ļoti ātri ieradusies gan policija, gan mediķi.

Savukārt kāds tūrists no Londonas medijiem atzinis, ka notikumi Spānijā viņam atgādinot par teroraktiem Anglijā. Šobrīd viņš baidoties par to, kas varot notikt tālāk.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Barselonā uz tūristu iecienītās Ramblas ielas cilvēku pūlī ietriecies mikroautobuss, kā rezultātā nogalināti 13 cilvēki un vismaz 80 hospitalizēti