Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

TERORS SPĀNIJĀ: Tramps, Meja un citi līderi nosodījuši teroraktu Barselonā

© Scanpix.ee

Daudzi pasaules valstu līderi ir nosodījuši ceturtdien Barselonā notikušo teroraktu, kad cilvēku pūlī ietriecās mikroautobuss, nogalinot 13 cilvēkus un vismaz 80 ievainojot.

Atbildību par šo uzbrukumu ir uzņēmies džihādistu grupējums "Islāma valsts".

"Savienotās Valstis nosoda teroraktu Barselonā, Spānijā, un darīs visu nepieciešamo, lai palīdzētu. Esiet stipri & spēcīgi, mēs jūs mīlam!" tviterī paziņoja ASV prezidents Donalds Tramps.

AP / Scanpix

"Teroristiem visā pasaulē jāzina - Savienotās Valstis un mūsu sabiedrotie ir apņēmušies jūs atrast un saukt pie atbildības," uzsvēra ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons.

"Visas manas domas un Francijas solidaritāte ar traģiskā uzbrukuma Barselonā upuriem. Mēs paliekam vienoti un apņēmīgi," tviterī franču valodā ierakstīja Spānijas kaimiņvalsts Francijas prezidents Emanuels Makrons.

"Solidaritāte ar Barselonu. Mēs esam viņas pusē," Makrons piebilda spāņu valodā.

"Tie ir slepkavas, vienkārši noziedznieki, kas mūs neterorizēs. Visa Spānija ir Barselona," tviterī paziņoja Spānijas karaļnams.

"Meksika uzsvērti nosoda uzbrukumu, kas notika Barselonā. Mana solidaritāte ar Spānijas tautu un valdību," tviterī paziņoja Meksikas prezidents Enrike Penja Njeto. "Es uzstāju, ka mums jānosoda terorisms visās tā formās, un izsaku līdzjūtību upuru ģimenēm," viņš piebilda.

"Manas domas ir ar šodienas briesmīgā uzbrukuma Barselonā upuriem un ārkārtas dienestiem, kuri reaģē uz šo incidentu. Lielbritānija ir Spānijas pusē pret terorismu," paziņoja Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja.

"Mūsu draugam, lieliskajai Barselonai, uzbrūk. Itālija ir tuva vietējām un Spānijas varas iestādēm. Mūsu domas ir ar [terorakta] skartajiem cilvēkiem," tvītoja Itālijas premjerministrs Paolo Džentiloni.

Vācijas kancleres Angelas Merkeles birojs paziņoja, ka ar "dziļām skumjām" domā par šī "riebīgā uzbrukuma" upuriem.

"Mēs dziļi sērojam par riebīgā uzbrukuma Barselonā upuriem," tviterī paziņoja Vācijas valdības preses sekretārs Štefens Zeiberts.

"Manas domas ir ar Barselonas cilvēkiem. Mūs nekad neiebiedēs šāds barbarisms," paziņoja Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers.

"Es nosodu briesmīgo uzbrukumu Barselonā. Manas domas ir ar visiem tā skartajiem. Mēs esam vienoti cīņā pret terorismu," tviterī rakstīja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

"Kanāda nosoda šodienas teroraktu Barselonā - mūsu sirdis, simpātijas & atbalsts ir ar upuriem un viņu ģimenēm," paziņoja Kanādas premjerministrs Džastins Trudo.

"Šovakar mēs atkal redzējām, ka terorisms dod triecienus visur; civilizētajai pasaulei ir pret to jācīnās kopīgi, lai to sakautu," paziņoja Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins aicināja pasauli apvienoties "bezkompromisa cīņā pret terorisma spēkiem".

"Mēs apņēmīgi nosodām šo nežēlīgo un cinisko noziegumu pret civiliedzīvotājiem," Putins rakstīja līdzjūtības telegrammā Spānijas karalim Felipem VI.

"Svētais tēvs ar lielu satraukumu seko Barselonā notiekošajam. Pāvests lūdz Dievu par šī uzbrukuma upuriem un vēlas paust savu tuvību visai Spānijas tautai, sevišķi ievainotajiem un upuru ģimenēm," teikts Vatikāna paziņojumā.