Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Sīrijā terorists uzspridzinās, izdzēšot vismaz 23 dzīvības

© Reuters / Scanpix

Terorista pašnāvnieka sarīkotā sprādzienā Sīrijas dienvidos nogalināti vismaz 23 nemiernieku kaujinieki, piektdien paziņojuši sīriešu aktīvisti.

Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) pavēstīja, ka pašnāvnieks spridzekļu jostu detonējis pie grupējuma "Jaish al-Islam" ("Islāma armija") bāzes netālu no robežas ar Jordāniju.

"Vairums no 23 nogalinātajiem nemierniekiem bija no "Jaish al-Islam"," pavēstīja SOHR direktors Rami Abderrahmans. Viņš piebilda, ka vēl vairāki desmiti cilvēku ir smagi ievainoti, tostarp 20 ir kritiskā stāvoklī.

Uzbrukums noticis netālu no 2015.gada aprīlī nemiernieku sagrābtā Nasibas robežpārejas punkta, kas atrodas Deras provincē.

Par uzbrukumu neviens atbildību nav uzņēmies, tomēr ar teroristu grupējumu "Islāma valsts" saistīti džihādisti iepriekš Sīrijas dienvidos jau ir uzbrukuši nemiernieku spēkiem.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 320 000 cilvēku.