Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Šaineda O'Konora paziņo, ka viņa domājusi par pašnāvību

© Ekrānšāviņš no video

Britu raidsabiedrība BBC vēsta, ka īru dziedātāja Šaineda O'Konora sociālajā tīklā facebook publicējusi video, kurā atklāti pastāsta, ka viņai bijušas doma par pašnāvību.

Viena atrodoties viesnīcas numurā Ņūdžersijā, 12 garā video dziedātāja atklāti runā par garīgo saslimšanu un to salīdzina ar narkotikām.

"Psihiska slimība ir kā narkotikas. Tai vienalga, kas tu esi," norāda dziedātāja. "Mana dzīvē nav neviena, izņemot manu dakteri, manu psihiatru, kurš apgalvo, ka esmu varone. Tā ir vienīgā lieta, kas šobrīd mani notur pie dzīvības".

2013.gadā dziedātājai tika konstatēti bipolārie traucējumi. Portāls "medicine.lv" norāda, ka bipolārie traucējumi ir psihiska saslimšana, kam raksturīgas straujas garastāvokļa svārstības, kuru laikā patoloģiski pacilāts noskaņojums mijas ar depresiju. Garastāvokļa traucējumi nereti netiek diagnosticēti, kā rezultātā cieš ne tikai cilvēka dzīves kvalitāte un darba spējas, bet arī apkārtējie. Pēc vairākiem mēnešiem dziedātāja paziņoja, ka slimo arī ar depresiju.

Kā atceramies, tad 2017.gada martā Latvijas mediji ziņoja, ka pašnāvību izdarīja jaunais dramaturgs Dāvids Keišs. Arī toreiz tika ziņots, ka vīrietis cietis no bipolāriem traucējumiem.