Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Klaipēdas ostā uziet narkotikas 49 miljonu eiro vērtībā

Attēlam ilustratīva nozīme © AFP/Scanpix

Klaipēdas ostā muitnieki kravā no Ekvadoras atraduši 600 kilogramus kokaīna, ko bijis paredzēts nogādāt Krievijā, trešdien paziņojusi Klaipēdas teritoriālā muitas pārvalde.

Tā norādījusi, ka šī ir viena no lielākajām narkotiku kravām Lietuvas vēsturē, ko izdevies atklāt.

Narkotikas atrastas iekārtās, kas ar kuģi atvestas no Ekvadoras. Atrasto narkotiku vērtība ir apmēram 49 miljoni eiro.

Kontrabandas kravu atklāja Lietuvas Muitas krimināldienests un Klaipēdas teritoriālā muitas pārvalde. Iekārtu atvēršanai tika nolīgts atsevišķs uzņēmums..

Pēc muitnieku sniegtajām ziņām, narkotikas bija paredzēts nogādāt saņēmējam Krievijā.

AFP/Scanpix

Narkotiku krava tika atklāta pēc tam, kad muitas speciālisti veica riska analīzi par detalizētāku kravas pārbaudi.

Lietuvas muitniekiem pirmās šaubas radās par kravas raksturu un maršrutu - kravas pavaddokumenti liecināja, ka it kā veidnes plastmasas vāku izgatavošanai tiek vestas uz Lietuvu no Ekvadoras, kuģim piestājot Kolumbijā un Hamburgā.

Muitnieki norādīja, ka no divām Dienvidamerikas valstīm saņemtās kravās pēdējo gadu laikā ir atklātas vairākas narkotiku kontrabandas kravas.

Šoreiz veidnēs un dzesēšanas iekārtās muitnieki atklāja cieši satītas kokaīna paciņas, kas noklātas ar silikonu. Kopumā kravā atrastas 576 kokaīna paciņas, katra no tām svēra 1060 gramus, tādējādi kopumā atklātajā kravā bija vairāk nekā 610 kilogrami narkotiku.

Veidņu kravas saņēmējs bija kāda Viļņā reģistrēta kompānija, kur vada Krievijas pilsonis, kuram ir uzturēšanās atļauja Lietuvā. Viņš pašlaik dzīvo Krievijā.

Izmeklēšanā Lietuvas muitnieki sadarbojas ar kolēģiem Francijā un Vācijā.