Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Vīrietis, kurš mēģināja sarīkot uzbrukumu Parīzē, nosūtīts uz psihiatrisko klīniku

© AFP/ SCANPIX

Garīgi nelīdzsvarotais vīrietis, kurš nedēļas nogalē tika aizturēts par mēģinājumu sarīkot uzbrukumu Eifeļa tornī Parīzē, nosūtīts uz psihiatrisko klīniku, otrdien paziņoja Francijas galvaspilsētas prokuratūra.

Pēc tās sniegtajām ziņām, psihiatriskajā ekspertīzē konstatēts, ka 19 gadus vecais vīrietis nav garīgi pieskaitāms, tāpēc viņu nevar saukt pie kriminālatbildības. Viņš atbrīvots, taču nosūtīts atpakaļ uz psihiatrisko klīniku, no kuras bija izlaists neilgi pirms uzbrukuma mēģinājuma sarīkošanas.

Tomēr uzbrukuma mēģinājumu sākusi izmeklēt arī īpašā pretterorisma tiesa, tāpēc šim vīrietim tiks veikta vēl viena psihiatriskā ekspertīze.

Jau ziņots, ka sestdien ar nazi bruņojies vīrietis īsi pirms pusnakts mēģinājis ielauzties Parīzes Eifeļa tornī. Likumsargi, veicot standarta piesardzības pasākumus, no torņa evakuējuši cilvēkus.

Vīrietis, kurš pēc visa spriežot, bijis viens, "ļoti ātri tika uzveikts un aizturēts", bija teikts policijas paziņojumā. Incidentā neviens cilvēks nav ievainots.

Aizturētais izmeklētājiem pastāstījis, ka gribējis uzbrukt karavīram.

Vīrietis arī sacījis, ka viņš esot bijis kontaktā ar kādu cilvēku no džihādistu grupējuma "Islāma valsts", kas viņu iedrošinājis šādi rīkoties.

Uzbrucējs bija ģērbies Parīzes futbola kluba "Saint-Germain" kreklā. Incidenta brīdī arī Eifeļa tornis bija izgaismos šī kluba krāsās.

Paziņojumā ekrānā līdzās tornim brazīliešu zvaigzne Neimars tika sveikts ar pievienošanos klubam.

Kopš 2015.gada Parīzes teroraktiem, kuros tika nogalināti 130 cilvēki, Francijā ir spēkā ārkārtas stāvoklis.