Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

ASV pieņem sankcijas pret Krieviju, Irānu un Ziemeļkoreju

© Scanpix.ee

ASV Kongresa apakšpalāta Pārstāvju palāta otrdien pieņēma likumprojektu par jaunu sankciju noteikšanu pret Krieviju, Irānu un Ziemeļkoreju

Domājams, ka ar šīm sankcijām būs neapmierināts Kremlis, kā arī Eiropas valstis, kas baidās no to ekonomiskām sekām.

Likumprojekts tika pieņemts ar 419 balsīm par un trim pret. Tas ietver sankciju paketi, kas "piegriež skrūves mūsu bīstamākajiem pretiniekiem, lai saglabātu amerikāņu drošību", pēc balsojuma sacīja Pārstāvju palātas spīkers Pols Raiens.

Likumprojekts tiks nodots Kongresa augšpalātai Senātam, kurā pastāv atbalsts sankcijām, bet tiek debatēts, vai šajā likumprojektā būtu jāietver arī sankcijas pret Ziemeļkoreju. Pēc abu Kongresa palātu vienošanās par likumprojekta galīgo versiju tas tiks nodots ASV prezidentam Donaldam Trampam parakstīšanai.

Senāts jūnijā pieņēma likumprojektu par sankcijām pret Krieviju, lai to sodītu par intervenci Ukrainā un Sīrijā, kā arī par iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās pērn.

Tramps ir izrādījis gatavību sadarboties ar Krieviju un apšaubījis Maskavas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās, un viņa nostāja izraisījusi kongresmeņu bažas, ka Tramps varētu vienpusēji mīkstināt sankcijas.

Sankcijas pret Irānu un Ziemeļkoreju iekļautas vienā likumprojektā ar sankcijām pret Krieviju, lai Trampam būtu grūtāk uzlikt veto šim likumprojektam un mīkstināt sankcijas pret Krieviju. Likumprojekts aizliedz prezidentam mīkstināt sankcijas bez Kongresa piekrišanas.