Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Šveicē aiztur uzbrukumā ar motorzāģi aizdomās turēto

© Scanpix.ee

Šveices policija otrdien aizturēja vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par pirmdien ar motorzāģi sarīkotu uzbrukumu, kurā ievainoti pieci cilvēki, teikts policijas paziņojumā.

51 gadu vecais aizdomās turētais Francs Vrusis tika aizturēts Cīrihes kantona Talvilas pilsētā apmēram 45 kilometrus no Šafhauzenes pilsētas, kur bija sarīkots šis uzbrukums.

Policija par aizturēšanu informēja īsā paziņojumā, bet solīja nesniegt sīkākas ziņas pirms preses konferences, kas trešdien paredzēta Šafhauzenē.

Tā kā Šafhauzene atrodas pie Vācijas robežas, gar Šveices-Vācijas robežu bija izvērsta plaša meklēšanas operācija un bija izdots starptautisks aizturēšanas orderis.

Uzbrucējs pirmdienas rītā Šafhauzenes vecpilsētā ar motorzāģi uzbruka diviem veselības apdrošināšanas kompānijas CSS darbiniekiem viņu birojā. Viņi guva nopietnus ievainojumus, bet vēl trīs citi incidentā cietušie guva vieglus ievainojumus.

Varas iestādes raksturoja aizdomās turēto kā agresīvu un psiholoģiski nestabilu cilvēku, kas divreiz bijis divreiz notiesāts par pārkāpumiem ar ieročiem un kuram nav pastāvīgas dzīvesvietas.

Pēdējās nedēļās viņš bieži bija redzēts mežos uz dienvidiem no Šafhauzenes, un Šveices policija pārmeklēja šo rajonu ar helikopteriem un suņiem.

Vrusis bija CSS klients, bet uzbrukuma motīvs vēl nav noskaidrots.