Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

Kremlis brīdina, ka pret to vērstās sankcijas kaitēs arī ASV

© Scanpix

Kremlis pirmdien brīdināja, ka jaunās ASV sankcijas, par kurām Savienoto Valstu Kongresa Pārstāvju palāta gatavojas balsot jau otrdien, kaitēs abām pusēm.

"Mēs uzskatām, ka šādas sankciju retorikas turpināšana ir kontrproduktīva un kaitīga abu valstu interesēm," sacīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

ASV Senāts ar pārliecinošu balsu vairākumu jau jūnija vidū pieņēma stingras sankcijas, bet dokuments bija iestrēdzis Pārstāvju palātā, līdz sestdien beidzot tika panākta republikāņu un demokrātu vienošanās.

Peskovs sacīja, ka Kremlis gaida uz ASV prezidenta Donalda Trampa lēmumu sankciju lietā. Baltā nama komunikācijas direktors Entonijs Skaramuči iepriekš atzina, ka Tramps šobrīd apsver savu lēmumu.

Jau ziņots, ka ASV Kongresa republikāņi un demokrāti vienošanos par šīm sankcijām panāca sestdien.

Peskovs vienošanās panākšanu vērtēja ļoti negatīvi.

Senāta demokrātu mazākuma līderis Čaks Šūmers likumprojektu raksturoja kā spēcīgu, un pauda pārliecību, ka tas tiks pieņemts bez kavēšanās.

"Ņemot vērā Krievijas daudzos pārkāpumus un prezidenta Trampa acīm redzamo nespēju vērsties pret tiem, spēcīgs sankciju likumprojekts, par kādu demokrāti un republikāņi tikko vienojušies, ir būtisks," sacīja Šūmers.

Kaut arī likumam var tikt uzlikts prezidenta veto, sestdien panāktā abu partiju vienošanās ļauj noprast, ka tas izraisītu pretreakciju no republikāņu un demokrātu puses, kas šādu Trampa lēmumu varētu pārbalsot.