Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

ASV štata universitātē studenti un pasniedzēji var ierasties ar šaujamieroci

© Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency

ASV Kanzasas štatā studentiem un pasniedzējiem no sestdienas ir atļauts likumīgi nēsāt šaujamieročus augstskolu kompleksos.

Likums par to, ka personas var nēsāt slēptu šaujamieroci visās publiskajās vietās Kanzasas štatā spēkā ir jau četrus gadus, bet līdz 1.jūlijam izņēmums bija augstskolas.

ASV pēdējo gadu laikā notikušas vairākas traģiskas apšaudes skolu teritorijās, tādēļ štatu līmenī tiek meklēti risinājumi, kā vairot drošību un tur esošo cilvēku spējas sevi pasargāt.

Daži izvēlas stingrākus ierobežojumus šaujamieroču pieejamībai un nēsāšanai, bet citi uzstāj, ka tiem jābūt pieejamākiem, lai iespējamiem upuriem būtu iespējas atvairīt uzbrucējus.

Kanzasas štats pievienojas Arkanzasas, Džordžijas un citiem štatiem, kur studentiem un pasniedzējiem ļauts nēsāt ieročus augstskolas teritorijā. Kalifornijas, Dienvidkarolīnas un vēl 14 štati ir starp tiem, kur šāda prakse ir aizliegta.

Universitātēm joprojām ir iespējas aizliegt ieročus sporta spēļu un citu pasākumu laikā, ja tiek nodrošināta apsardze un metāla detektori.