Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Pasaulē

Latvijas pilsonim Lielbritānijā piespriež 9 gadu cietumsodu

© scanpix

Lielbritānijas tiesa pirmdien Latvijas pilsonim Romānam Krilovam par cilvēka nonāvēšanu autoavārijā piespriedusi deviņus gadus cietumā, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

41 gadu vecais Krilovs, atrodoties pie automašīnas "Volvo" stūres, bijis alkohola reibumā, runājis pa mobilo tālruni, turklāt braucis pa pretējās kustības joslu, tiesā sacīja prokurors.

Tur notikusi Krilova vadītās automašīnas frontāla sadursme ar automašīnu "Honda Civic". 61 gadu vecais Nevils Bogs, kurš atradās "Honda Civic", avārijā gāja bojā, bet viņa meita 31 gadu vecā Kerija Bamforta guva nopietnus savainojumus.

Avārija notika 19.oktobra vakarā uz autoceļa A16 Sibsijā, Linkolnšīras grāfistē. Bogs un Bamforta tovakar atgriezās no koncerta. Bogam koncerta apmeklējums esot bijusi meitas dāvana Tēva dienā.

Avārijas dienā Krilovs Lielbritānija bija pavadījis trīs mēnešus. Viņš bijis bez darba.

F64

"Tovakar Krilovs bija lietojis alkoholu," Linkolnas Kroņa tiesā sacīja prokurors Gordons Aspdens.

"Notikuma vietā bija vēmekļi un alkohols. Uz auto grīdas pie priekšējā sēdekļa pasažiera pusē bija "Jack Daniels" pudele, kurā bija trīs ceturtdaļas šķidruma, un "Coca-Cola" pudele."

"Viņš ne tik vien bija piedzēries, bet arī lietoja mobilo tālruni, turot to rokā. Viņš veica telefona zvanu plkst.23.42, un šis zvans ilga astoņas minūtes un 14 sekundes. Šis telefona zvans beidzās astoņas sekundes pirms trieciena vai arī trieciena brīdī," sacīja prokurors.

Krilovs braucis automašīnā, kuru viņš bija aizņēmies no kāda sava drauga.

Izsakoties par Krilovu, Bamforta tiesā sacīja: "Šis vīrietis mums nav atvainojies, kaut arī viņa egoistiskās rīcības rezultātā mūsu ģimene ir pilnībā iznīcināta."

Krilovs atzina savu vainu trīs apsūdzību punktos - par nāves izraisīšanu bīstamas auto vadīšanas rezultātā, par bīstamu savainojumu izraisīšanu un atteikšanos nodot asins paraugus.