Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Pasaulē

Ugunsdrošības apsvērumu dēļ no piecām Londonas torņēkām evakuēti iedzīvotāji

© SCANPIX

Londonā piektdien tika veikta iedzīvotāju evakuācija no piecām dzīvokļu torņēkām drošības apsvērumu dēļ, kas saistīti ar šo ēku ugunsnedrošu ārējo apšuvumu, lai novērstu torņēkas "Grenfell Tower" ugunsgrēkam līdzīgu traģēdiju.

Torņēkas Londonas ziemeļu rajonā Kemdenā, kurās ir apmēram 800 mājokļu, tika atzītas par nedrošām pēc steidzamiem to ārējā apšuvuma testiem. Ārējo apšuvumu šīm ēkām un "Grenfell Tower" bija uzstādījis viens un tas pats darbuzņēmējs.

Pēc pēkšņā lēmuma par evakuāciju iedzīvotāji tika uzaicināti sapulcēties vietējā bibliotēkā. Pēc tam viņi tiks izmitināti dažādās viesnīcās Londonā.

SCANPIX

Ir gaidāms, ka apšuvuma noņemšanas darbi ilgs no divām līdz četrām nedēļām.

""Grenfell [Tower]" visu maina, un es neuzskatu, ka mēs varētu uzņemties risku," reportieriem paziņoja Kemdenas rajona pašvaldības vadītāja Džordžija Goulda.

"Tas notiek pēkšņi ... mēs nevaram būt pārliecināti, ka cilvēki varētu būt drošībā. Es zinu, ka ir bailīgs laiks, bet mēs garantēsim, lai viņi paliktu drošībā," teica Goulda.

SCANPIX

"Mums rūp tikai droši izmitināt cilvēkus, kamēr mēs veicam šos steidzamos darbus. Izmaksas mēs nokārtosim vēlāk," sacīja rajona pašvaldības vadītāja.

Jau ziņots, ka ugunsgrēks "Grenfell Tower" Londonas rietumu rajonā Kensingtonā izcēlās naktī uz 14.jūniju un strauji apņēma visu namu. Tiek uzskatīts, ka tajā gājuši bojā 79 cilvēki.