Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Pasaulē

Uzbrukumos Pakistānā piektdien nogalināti 85 cilvēki [papildināts]

© SCANPIX

Pakistānā piektdien trīs pilsētās tika sarīkoti sprādzieni un viens uzbrukums ar šaujamieročiem, nogalinot 85 cilvēkus un ievainojot vairāk nekā 280 islāma svētākā mēneša ramadāna pēdējā piektdienā.

Varas iestādes paziņoja, ka 67 cilvēki ir nogalināti un 261 ievainots divos sprādzienos, kas notika tirgū Kurramas cilšu rajona galvaspilsētā Paračinarā. Šajā cilšu rajonā dzīvo galvenokārt šiīti.

Pirmais sprādziens notika, kad tirgus bija pilns ar pircējiem, kas gatavojās ramadāna noslēguma svētkiem "Eid ul-Fitr". Kad cilvēki steidzās glābt ievainotos, notika otrs sprādziens.

Šos sprādzienus sarīkoja divi teroristi pašnāvnieki, paziņoja galvenā valdības amatpersona Paračinarā Basirs Hans Vazirs. 15 līdz 20 ievainoto stāvoklis ir kritisks.

Atbildību par šo uzbrukumu uzņēmies sunnītu ekstrēmistu grupējums "Lashkar-e-Jhangvi".

Pirms Paračinaras sprādzieniem viens sprādziens piektdien nogranda Beludžistānas provinces galvaspilsētā Kvetā, un tajā nogalināti vismaz 14 cilvēki, tostarp deviņi policisti, un ievainoti apmēram 20.

Izmeklētāji paziņoja, ka sprādziens Kvetā bija vērsts pret policiju. Atbildību par to uzņēmās gan grupējuma "Islāma valsts" Afganistānas un Pakistānas filiāle "Horasanas province", gan Pakistānas talibu kustības atzars "Jamaat-ul-Ahrar" (JuA).

Pakistānas dienvidu ostas pilsētā Karači piektdien uzbrucēji uz motocikliem nošāva četrus policistus, kas sēdēja ceļmalas restorānā.