Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Pasaulē

Džonijs Deps atvainojas, ka jokojis par Trampa noslepkavošanu

© SCANPIX

Holivudas aktieris Džonijs Deps piektdien atvainojās par to, ka bija pajokojis par ASV prezidenta Donalda Trampa varbūtēju noslepkavošanu.

Filmu sērijas "Pirates of the Caribbean" ("Karību jūras pirāti") zvaigzne ceturtdienas vakarā šādi pajokoja Glastonberijas festivālā Anglijas dienvidrietumos, pasakot pūlim, ka ir "pagājis labs laiciņš", kopš kāds aktieris noslepkavojis prezidentu.

Viņa izteikumi izprovocēja Baltā nama neapmierinātību, tomēr Deps sacīja, ka viņš nav domājis neko ļaunu.

SCANPIX

"Prezidents Tramps ir nosodījis vardarbību visās formās, un ir skumji, ka citi kā Džonijs Deps nav sekojuši viņa paraugam," paziņoja Trampa preses sekretāre Sāra Hakebija Sandersa.

"Es ceru, ka daži no Depa kolēģiem izteiksies pret šāda tipa retoriku tikpat stipri, kā viņi darītu, ja viņa izteikumi būtu vērsti pret vēlētu demokrātu amatpersonu," sacīja prezidenta preses sekretāre.

54 gadus vecais Deps paziņojumā slavenību žurnālam magazine "People" atvainojās par šo incidentu, sakot, ka viņa vārdi "neizskanēja, kā bija domāts, un es nebiju domājis neko ļaunu".

"Es mēģināju tikai uzjautrināt, nevis kādam kaitēt," viņš piebilda.

Aktieris bija ieradies izbraukuma kinoteātrī Glastonberijā, lai iepazīstinātu apmēram 1500 klausītājus ar savu 2004.gada filmu "The Libertine" ("Izvirtulis") un atbildētu uz viņu jautājumiem.

"Es domāju, ka viņam ir vajadzīga palīdzība, un ir daudz brīnišķīgu, tumšu vietu, kur viņš varētu doties," Deps sacīja, atbildot uz jautājumu par Trampu.

"Kad bija pēdējā reize, kad aktieris noslepkavoja prezidentu? Es gribu kvalificēties, [bet] es neesmu aktieris. Es meloju, pelnot iztiku," teica Deps.

"Tomēr ir pagājis labs laiciņš, un varbūt [tagad] ir laiks," viņš piebilda.

1865.gadā ASV prezidentu Abrahamu Linkolnu kādā Vašingtonas teātrī nošāva aktieris Džons Vilkss Būts.

Deps ir kārtējais izklaides industrijas pārstāvis, kas nācis klajā ar skandaloziem izteikumiem par Trampu.

ASV Slepenais dienests bija veicis izmeklēšanu pret dziedātāju Madonnu pēc viņas teiktā, ka viņa gribētu "uzspridzināt Balto namu".

Komiķe Keitija Grifina zaudēja darbu telekanālā CNN pēc tam, kad bija pozējusi fotogrāfijai, turot masku, kas izskatījās pēc asiņainas nogrieztas Trampa galvas.

Viljama Šekspīra lugas "Julius Caesar" ("Jūlijs Cēzars") izrādi Ņujorkas Centrālparkā nesen pārtrauca labēji demonstranti sašutumā par to, ka lugā nodurtais Jūlijs Cēzars bija līdzīgs Trampam.

Demonstranti sauca, ka uz lugas veidotāju rokām ir "Stīva Skalises asinis", pieminot republikāņu kongresmeni, kuru 14.jūnijā smagi sašāva kreisā senatora Bērnija Sandersa atbalstītājs.

Baltā nama preses sekretārs Šons Spaisers piektdien mediju brīfingā raksturoja gan šo lugu, gan Depa izteikumus kā "satraucošus".