Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Latvijā rādīs ekskluzīvu dokumentālo filmu "Putins"

© Publicitātes foto

No pirmdienas, 19. jūnija, Pirmajā Baltijas kanālā (PBK) sākās ekskluzīvas dokumentālās filmas "Putins" pirmizrāde, kuras režisors un scenārija autors ir amerikāņu režisors Olivers Stouns, vairāku Oskara balvu ieguvējs. Filma sastāv no četrām daļām, kuras visas tiks rādītas Pirmajā Baltijas kanālā.

Filmas radīšanas procesā, Stounam radās nebijusi iespēja - saruna ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Tās bija vairāk nekā desmit sarunas un intervijas pēdējo divu gadu laikā. Nekad agrāk Vladimirs Putins nav kontaktējies ar ārzemju intervētājiem tik gari un detalizēti. Neviena no tēmām, kas interesēja Stounu, nebija palikusi bez atbildes.

Intervijas laikā Vladimirs Putins atbildēja uz Stouna jautājumiem par savu karjeru, attiecībām ar Klintonu, Bušu, Obamu un Trampu, par Jeļcinu un Gorbačovu. Sarunās tika pieminēti un runāts par Staļina, Reigana un citu politisko personu mantojumu. Kā arī par valsts uzraudzības problēmām un Snoudena aizbēgšanu uz Maskavu.

Divu gadu laikā, puses tikušās vairākās vietās - Kremlī, Sočos, oficiālajā prezidenta rezidencē netālu no Maskavas. Filma piedāvā skatītājam Krievijas līdera portretu - vienu no ietekmīgākajiem spēlētājiem pasaules politiskajā arēnā - visā tās sarežģītībā un pilnīgumā. Filma tiek izmantota galveno notikumu hronika, kas tiek apspriesta arī intervijās.