Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Noticis sprādziens lielveikalā Kolumbijā; ir mirušie

© SCANPIX

Kolumbijas galvaspilsētā Bogotā sestdien notika sprādziens tirdzniecības centrā, kurā nogalinātas vismaz trīs sievietes un ievainoti vēl deviņi cilvēki, paziņoja Bogotas mērs Enrike Penjalosa.

Mērs sacīja, ka sākotnējā izmeklēšana norāda uz to, ka šīs sprādziens "noteikti ir terorakts". Viņš nosodīja "glēvulīgo teroristu spridzināšanu".

Viena no bojāgājušajām ir 23 gadus veca Francijas pilsone, kas pēdējos sešus mēnešus strādājusi kā brīvprātīgā nabadzīga Kolumbijas rajona skolā un gatavojās tuvāko dienu laikā atgriezties Francijā. Ir gājušas bojā arī divas Kolumbijas pilsones 27 un 31 gada vecumā.

No ievainotajiem trīs ir guvuši nopietnus ievainojumus, sacīja mērs.

Eksplozija notika sieviešu tualetē tirdzniecības centra "Centro Andino" otrajā stāvā.

Šis tirdzniecības centrs ir populārs vidusšķiras un augstāko slāņu vidū, un tajā ir desmitiem veikalu, restorānu un kinoteātru. Tas bija pilns ar cilvēkiem, jo svētdien Kolumbijā tiks atzīmēta Tēva diena.

Varas iestādes nekavējoties pievērsa uzmanību vēl aktīvajam Kolumbijas kreiso partizānu grupējumam "Nacionālās atbrīvošanas armija" (ELN), kas februārī uzņēmās atbildību par sprādzienu pie Bogotas vēršu cīņu arēnas, kurā tika nogalināts viens policists un ievainoti vēl 20 cilvēki.

Kolumbijas valdība pērn panāca miera līgumu ar lielāko kreiso partizānu grupējumu "Kolumbijas Revolucionārie bruņotie spēki (FARC).

Arī ELN piedalās miera sarunās, bet līdz šim atsakās nodot ieročus. Daži politiskie analītiķi saista vardarbības pastiprināšanos Kolumbijas pilsētās ar šī grupējuma vēlmi panākt kādas piekāpšanās no valdības pie sarunu galda.

Kolumbijas prezidents Huans Manuels Santoss uzdeva nacionālās policijas priekšniekam vadīt sprādziena izmeklēšanu un regulāri informēt par tās gaitu. Paziņojumā tviterī prezidents pauda solidaritāti ar sprādziena upuriem.