Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Putins: ASV sankcijas nenovedīs Krieviju strupceļā

© SCANPIX

Jaunās ASV sankcijas pret Krieviju, kuras apstiprinājusi parlamenta augšpalāta sarežģīs abu valstu attiecības, sestdien intervijā televīzijas kanālam "Rossija-1" teicis Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Protams, tas sarežģīs Krievijas un ASV attiecības," Putins sacījis intervijā, kas pilnībā tiks pārraidīta vēlāk sestdien.

"Domāju, ka tas kaitēs," viņš paziņoja un piebilda, ka "pašlaik ir pāragri runāt par jebkādu atbildes reakciju".

Tomēr viņš brīdināja, ka Krievijai iespējams vajadzēs "veikt kādus pielāgojumus" vai "darīt ko papildus".

SCANPIX

Krievijas prezidents uzstāja, ka ASV sankcijas nenovedīs valsti "strupceļā vai sabrukumā".

Intervija nofilmēta uzreiz pēc tam, kad ceturtdien beidzās ikgadējā pārraide, kad Putins televīzijas tiešraidē atbild uz zvanītāju jautājumiem. Atbildot uz kādu jautājumu, Putins nosodīja jaunās sankcijas kā "no zila gaisa rautas" un norādīja, ka tās ieviestas, jo ASV baidās no Krievijas kā "nopietnas konkurentes".

"Protams tas ir pierādījums nepārtrauktai iekšējai politiskai cīņai ASV, bet tas ir pilnīgi no zila gaisa rauts," televīzijas skatītājiem sacīja Putins.

"Ja tas nebūtu Krimas dēļ, ja tas nebūtu citu problēmu dēļ, viņi izdomātu citus iemeslus, lai iegrožotu Krieviju," viņš apgalvoja.

ASV Senāts ar lielu balsu vairākumu ceturtdien atbalstīja likumprojektu, kas paredz vērst pret Krieviju jaunas sankcijas par tās iebrukumu Ukrainā, iesaistīšanos karadarbībā Sīrijā un mēģinājumiem iejaukties Savienoto Valstu vēlēšanās.

Likumprojektam vēl jāgūst apstiprinājums Kongresa apakšpalātā Pārstāvju palātā, un to jāparaksta arī ASV prezidentam Donaldam Trampam.

Vācija piektdien apsūdzēja ASV par kaitniecību Eiropas enerģētikas kompānijām, jo jaunās sankcijas pret Krieviju skar arī plānoto gāzesvadu uz Eiropu "Nord Stream 2".