Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Pasaulē

Meja tiksies ar "Grenfell Tower" ugunsgrēkā cietušajiem

© SCANPIX

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja valdības namā sestdien tiksies ar ugunsgrēkā "Grenfell Tower" Londonā cietušajiem, informēja viņas preses dienestā.

Meja, kura tiek kritizēta par savu reakciju uz traģēdiju, kurā vismaz 30 cilvēku zaudējuši dzīvību, tiksies ar cietušajiem, brīvprātīgajiem un kopienas līderiem.

"Premjerministre šorīt vadīja starpvaldības sanāksmi, lai nodrošinātu visu iespējamo atbalstu tiem, kurus skārusi "Grenfell" traģēdija," norādīja britu premjeres preses dienestā.

"Pēc tam viņa Dauningstrītas 10.namā tiksies ar iedzīvotāju, cietušo, brīvprātīgo un kopienas līderu grupu," tajā informēja.

Meja tiek kritizēta par izvairīšanos no tikšanās ar ugunsgrēka ēkas un tās apkaimes iedzīvotājiem, kad viņa ceturtdien apmeklēja izdegušo 24 stāvu ēku. Piektdien, kad viņa atgriezās notikuma vietā, pūlis premjeri sagaidīja ar izsaucieniem "kaunies" un "gļēvule".

Policijas darbinieki centās norobežot pūli, kas izsvilpa premjeri un iesaistījās sadursmēs, kad viņas automašīna aizbrauca no vietējās baznīcas, kur viņa tikās ar traģēdijā izdzīvojušajiem, iedzīvotājiem un brīvprātīgajiem.

Televīzijā piektdien pārraidītā intervijā Meja izvairījās no jautājumiem, vai viņa ir nepareizi izpratusi sabiedrības noskaņojumu.

Jau vēstīts, ka ugunsgrēks 24 stāvu ēkā "Grenfell Tower" izcēlās naktī uz trešdienu. Pašlaik ir apstiprināta 30 cilvēku bojāeja, bet upuru skaits visticamāk pieaugs, jo ir daudz bezvēsts pazudušo.

"Grenfell Tower" dzīvoja ap 600 cilvēku un pazudušas veselas ģimenes. Policija brīdinājusi, ka tā varētu nebūtu spējīga identificēt visus ugunsgrēkā bojāgājušos.