Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

ASV karakuģa sadursmē ar kravas kuģi pazuduši septiņi apkalpes locekļi

© SCANPIX

Japānas dienvidu piekrastes tuvumā sestdien notika ASV eskadras mīnukuģa un Filipīnu konteinerkuģa sadursme, kurā pazuduši bez vēsts ASV kuģa septiņi apkalpes locekļi un divi ievainoti, paziņoja ASV 7.flote.

Abi ievainotie, no kuriem viens ir kuģa kapteinis, ir evakuēti no šī kuģa. Kapteinis Braiss Bensons tika evakuēts uz ASV karaflotes hospitāli Japānas pilsētā Jokosukā, un viņa stāvoklis ir stabils.

Vadāmo raķešu eskadras mīnukuģis "Fitzgerald" un Filipīnās reģistrētais konteinerkuģis "ACX Crystal" sadūrās apmēram 56 jūras jūdzes (104 kilometrus) uz dienvidaustrumiem no Japānas pilsētas Jokosukas.

154 metrus garais kuģis "Fitzgerald" ir bāzēts ASV 7.flotes bāzē Jokosukā, un tā operāciju zona ir Klusajā okeānā. 222,6 metrus garais konteinerkuģis bija ceļā uz Tokiju.

Japānas telekanāla NHK uzņemtā materiālā bija redzami lieli bojājumi ASV kuģa labās puses vidusdaļā un tas, kā viens cilvēks uz nestuvēm tiek iecelts helikopterā. Karakuģī ir applūduši trīs nodalījumi, sacīja ASV aizsardzības resora amatpersona.

Karakuģis dodas atpakaļ uz Jokosukas bāzi.

Japānas krasta apsardze paziņoja, ka bija saņēmusi trauksmes zvanu no konteinerkuģa par tā sadursmi ar ASV karakuģi.