Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Krievija, iespējams, uzlidojumā nogalinājusi "Islāma valsts" līderi

© Scanpix

Krievijas Aizsardzības ministrija pārbauda informāciju, vai Krievijas aviācijas uzlidojumā Sīrijā nav iznīcināts džihādistu grupējuma "Islāma valsts" līderis Abu Bakrs al Bagdadi.

Kā pavēstīja Krievijas Aizsardzības ministrija, viņš varēja tikt likvidēts uzlidojumā kaujinieku vadoņu sanāksmei Rakas nomalē 28.maijā.

"Saskaņā ar informāciju, kas tiek pārbaudīta pa dažādiem kanāliem, sanāksmē piedalījās arī "Islāma valsts" līderis Abu Bakrs al Bagdadi, kurš trieciena rezultātā tika iznīcināts," paziņoja Aizsardzības ministrija.

SCANPIX

Informāciju par kaujinieku līderu sanāksmi Aizsardzības ministrija saņēma maija beigās. Tikšanās mērķis bija maršruta plānošana kaujinieku aiziešanai no Rakas.

Kā apgalvo ministrija, Krievijas lidmašīnu triecienā tika likvidēti grupējuma augsta ranga komandieri, aptuveni 30 vidējā līmeņa lauka komandieri un līdz 300 kaujinieku no viņu personīgās apsardzes.

"Šobrīd mēs nevaram apstiprināt šīs ziņas," pavēstīja Irākā un Sīrijā notiekošās koalīcijas operācijas "Inherent Resolve" pārstāvis ASV armijas pulkvedis Raiens Dilons.