Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Lietuvā aiztur vēl vienu Latvijas pilsoni par padomju simboliku

© Dmitrijs Suļžics/ f64 photo agency

Lietuvas Klaipēdas apriņķa policija administratīvā kārtā sodījusi ar 75 eiro naudassodu Latvijas pilsoni, kas nesen pastaigājies pa Klaipēdu krekliņā ar padomju simboliku, kuras demonstrēšana Lietuvā aizliegta, - sirpi un āmuru, piecstaru zvaigzni un uzrakstu krievu valodā "CCCP" ("PSRS").

Minētā summa ir puse no Lietuvā noteiktā minimālā naudassoda par šādu pārkāpumu.

4.jūnijā Klaipēdas policija saņēma informāciju, ka pa Miera prospektu streipuļo trīs iereibuši vīrieši un viens no viņiem valkā krekliņu ar padomju simboliku. Policijai gan norādītajā vietā šos vīriešus atrast neizdevās, bet pēc neilga laika minētajam aprakstam atbilstošu vīrieti policisti pamanīja citā Klaipēdas ielā.

Ārvalstnieks tika nogādāts policijas komisariātā, kur noskaidrojās, ka tas ir 1983.gadā dzimis Latvijas pilsonis. Kā norādījusi policija, aizturētais "uzvedies nemierīgi un lamājis policistus".

Lietuvas Administratīvo tiesību pārkāpumu kodekss par padomju vai nacistiskās simbolikas demonstrēšanu paredz naudassodu 150-300 eiro apmērā.

Kā ziņu aģentūrai BNS skaidrojusi Klaipēdas apriņķa policijas pārstāve Andromēda Grausliene, puse minimālās naudassoda summas par administratīvajiem pārkāpumiem tiek noteikta gadījumos, kad vainīgais tiek sodīts pirmo reizi, atzīst un nožēlo savu vainu un apņemas tā vairs nerīkoties.