Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Miris amerikāņu rokmūziķis Gregs Olmens

© Scanpix

69 gadu vecumā miris amerikāņu rokmūziķis Gregs Olmens, kurš bija grupas "The Allman Brothers Band" līdzdibinātājs un viens no tā dēvētā Dienvidu roka pamatlicējiem.

Olmena menedžeris Maikls Lēmans ziņu aģentūrai AP teica, ka Olmens miris sestdien savās mājās Džordžijas štata Savannā, un viņa nāves cēlonis bijis aknu vēzis.

Pēdējo reizi Olmens uzstājās oktobrī, bet tad veselības problēmu dēļ bija spiests pārtraukt koncertēt.

Gregs Olmens tiks apbedīts Džordžijas štata Meikonā līdzās 1971.gadā motocikla avārijā bojāgājušajam brālim Dveinam Olmenam, ar kuru viņš 1969.gadā izveidoja grupu "The Allman Brothers", sacīja Lēmans, piebilstot, ka tāda bijusi Grega Olmena vēlēšanās.

"The Allman Brothers" dziesmas "Whipping Post," ''Ramblin' Man" un "Midnight Rider" tiek uzskatītas par Dienvidu roka aizsācējām. Grupas debijas albums iznāca 1969.gadā, taču slavu tai atnesa 1971.gadā iznākušais koncertalbums "At Fillmore East".

No 1975. līdz 1979.gadam mūziķis bija precējies ar aktrisi un dziedātāju Šēru. 1977.gadā Gregs Olmens un Šēra, kuri savam duetam bija devuši nosaukumu "Allman & Woman", laida klajā albumu "Two The Hard Way".

Grupa "The Allman Brothers" ar pārtraukumiem darbojās līdz 2014.gadam. Tā ir saņēmusi divas "Grammy" balvas - 1996.gadā tās skaņdarbs "Jessica" tika godalgots kā labākais roka instrumentālais priekšnesums, bet 2012.gadā grupai tika piešķirts "Grammy" par mūža sasniegumiem.