Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Neapmierinātību izsauc Trampa ieraksts Jeruzalemes holokausta memoriāla viesu grāmatā

© scanpix

ASV prezidenta Donalda Trampa ieraksts Jeruzalemes holokausta memoriāla "Yad Vashem" viesu grāmatā trešdien izsaucis nopēlumu Izraēlā un sociālajos tīklos

"Būt šeit ar visiem maniem draugiem ir liels gods. Tiešām brīnišķīgi, un es to nekad neaizmirsīšu," pēc 30 minūšu ceremonijas holokausta piemiņas centrā viesu grāmatā ierakstīja ASV prezidents.

"Tā raksta kāds, kurš atrodas Cūgšpices (Vācijas augstākā kalna) virsotnē un apbrīno ainavu," trešdien norādīja vācu izraēliešu vēsturnieks Moše Cimermans.

"Tas nav piedienīgi "Yad Vashem", bet ir tipiski Trampam," piebilda Jeruzalemes Ebreju universitātes zinātnieks.

Izraēlas laikraksts "Haaretz" tviterī līdzās ievietojis Trampa un ASV eksprezidenta Baraka Obamas ierakstus memoriāla viesu grāmatā līdz ar parakstu - "atrod atšķirības".

Kārtīgā kursīvā veiktais Obamas ieraksts ir desmit rindiņas garāks par Trampa ierakstu.

"Lai šurp nāk mūsu bērni un zina šo vēsturi, lai viņi var pievienoties ar savām balsīm un apliecināt - "nekad vairs"," 2008.gadā ierakstījis Obama.

Trampa ierakstam pietrūkst sveiciena - "redzamies nākamvasar", norādīja laikraksta "Times of Israel" žurnālists Rauls Vutlifs, izsakoties par Trampa vēstījuma toni, kas atgādina gadagrāmatas noskaņojumu.

Tramps otrdien noslēdza divu dienu vizīti Izraēlā un okupētajās palestīniešu teritorijās, kas viņa pirmajā ārvalstu vizītē prezidenta amatā bija otrais pieturas punkts pēc Saūda Arābijas.

Otrdien pēcpusdienā viņš devās tālāk uz Romu.