Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Māmiņa emocionāli atvadās no Mančestras teroraktā mirušās meitas

© SCANPIX

Agrā trešdienas rītā pasauli pāršalca ziņas par kārtējo teroraktu. Pašnāvnieks sarīkoja sprādzienu Arianas Grandes koncertā Mančestrā. Eksplozijā dzīvību zaudēja 22 cilvēki, bet vēl 59 ievainoti. Lielbritānijas mediji informē, ka ģimenes ar aizkustinošiem vārdiem sociālajos tīklos atvadās no mirušajiem tuviniekiem.

Pēc otrdienas naktī notikušā koncerta sociālajos tīklos desmitiem cilvēku ievietoja ierakstus par to, ka izmisīgi meklē pēc sprādziena pazudušos tuviniekus. Īpašu uzmanību guva arī 15 gadus vecās Olīvijas stāsts, vēsta "The Guardian". Lai noskaidrotu, kas noticis ar meitu, Olīvijas māmiņa Šarlote zvanījusi gan glābšanas dienestam, gan slimnīcām. Tomēr nekādu ziņu nebija. Arī meita neatbildēja uz telefona zvaniem.Trešdien Šarlote sociālajā tīklā facebook emocionālā ierakstā informējusi, ka viņas 15 gadus vecā meita ir viena no terorakta upuriem. "Dusi saldi, mana dārgā un brīnišķīgā meitene Olīvija Kempbela. Pārāk ātri tu tiki aizsaukta pie enģeļiem. Turpini smaidīt, māmiņa tevi ļoti mīl."

Savukārt Polijas Ārlietu ministrija informē, ka traģēdijā dzīvību zaudējis arī divi Polijas pilsoņi. Polijas radio "RMF FM" informē, ka laulātais pāris neilgi pirms koncerta beigām ieradies pakaļ bērniem. Tāpat sprādzienā cietis vēl kāds vīrietis no Polijas. Par viņa dzīvību slimnīcā cīnās mediķi.

Teroraktā dzīvību zaudējusi arī 32 gadus vecā biroja darbiniece Kellija. Viņa uz koncertu devās kopā ar māsu un krustmeitu. Kellijas draugs sociālajā tīklā facebook informējis, ka viņa identificēta kā viena no sprādziena upuriem. Savu mīļoto cilvēku sievietes draugs raksturojis kā ļoti pozitīvu un smaidīgu cilvēku. Abiem bijuši lieli plāni, ko diemžēl vairs nekad viņi kopā nepiepildīs.

Jau vēstīts, ka otrdienas naktī sarīkotajā teroraktā dzīvību zaudējuši arī trīs bērni. Viena no mirušajām meitenītēm bijusi vien 8 gadus veca.