Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Teroraktu Mančestrā piedzīvojusi arī latviešu skolniece; māte pastāsta par pārciesto

© SCANPIX

Pirmdien notikušā terorakta laikā Mančestras arēnā atradās vairāki Latvijas pilsoņi, raidījumam "LNT Dienas ziņas" pavēstīja Latviešu biedrības Mančestrā pārstāve un vienlaikus Mančestras domes deputāte Dzidra Nūra.

Nūra raidījumā pauda, ka Anglijas ziemeļrietumu pilsētā Mančestrā dzīvo tūkstošiem latviešu emigrantu un terorakta skartajā arēnā bija arī vairāki Latvijas valstspiederīgie.

Šo cilvēku vidū bija arī 16 gadus vecā Lielbritānijā dzīvojošā latviešu skolniece Katrīna, vēstīja raidījums. Meitene nav guvusi fiziskus ievainojumus, taču viņa ir dziļā šokā, raidījumam pavēstīja meitenes mamma Jana Matuļone, kura pati tikai tagad sākusi aptvert notikušo.

"Šoks sākās tad, kad draugi piezvanīja un pateica, ka tur iekšā ir bumba. Es nodomāju - tur ir Katrīna, ārprāts. Man bija panika uzreiz. Nekad nebiju piedzīvojusi tādas sajūtas kā tās, kad bērns ir iekšā, kur notiek terorakts," stāstīja meitenes mamma.

SCANPIX

Teroraktu piedzīvojusī jauniete Katrīna koncertā bija viena, bet mamma devās viņu sagaidīt pie Mančestras arēnas. Pa ceļam uz arēnu, uzzinot par notikušo un pēc tam jau notikuma vietā dzirdot visus kliedzam par bumbas sprādzienu un redzot asiņainos koncerta apmeklētājus, meitenes mammu pārņēmis izmisums.

Mamma mēģinājusi meitu sazvanīt, taču sapratusi, ka viņa nav sasniedzama. "Skrēju pretī tam pūlim, domādama, ka būs tur kaut kur iejukusi. Nebija. Pieskrienot pie vārtiem, policija nelaiž klāt. Pēc tam es vienkārši sāku kliegt viņas vārdu - Katrīna, Katrīna! Es kliedzu pilnā balsī. Tad viņa - mammu, mammu! Un izskrien no tā pūļa. Es saku - skrienam prom, bērns! Viņa teica, ka nevar paskriet, jo kājas notirpušas no stresa un panikas, un tā, ko redzēja," stāstīja Mančestrā dzīvojošā latviete.

Viņas meitai skola šorīt jau nodrošinājusi psiholoģisko palīdzību, jo jauniete redzējusi gan asiņainus skatus, gan to, kā cilvēki panikā sabradā citus.

"Tur bija sprādziens, cilvēki asinīs, mammas ceļ savus bērnus. Kad attaisīja durvis uz izeju, visi panikā kliedza, grūda viens otru, pāri galvām kāpa. Viņa saka - tur meitenīte skrējusi, bet visi viņai kāpa virsū un neļāva nevienu piecelt. Briesmīgi! Viņa visa trīcēja," atstāstīja meitenes mamma.

Latvijas vēstniecība Lielbritānijā ir izteikusi morālu atbalstu ģimenei.