Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Pasaulē

Sprādzienā Arianas Grandes koncertā Mančestrā 22 bojāgājušie [papildināts]

© Scanpix

Sprādzienā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā Mančestrā pirmdienas vakarā gājuši bojā vismaz 22 cilvēki, bet vēl vismaz 59 ievainoti, paziņojusi Lielbritānijas policija.

"Līdz šim apstiprināta 22 cilvēku nāve, bet apmēram 59 citi guvuši ievainojumus," paziņoja policija. Bojāgājušo vidū ir arī trīs bērni.

Mediķi britu sabiedriskajai raidorganizācijai BBC stāstījuši, ka daļai cietušo bijuši ievainojumi, kas atgādina šrapneļa radītas brūces.

Mančestras aglomerācijas policijas galvenais konstebls Ians Hopkinss informējis, ka pēc policijas domām, uzbrukumu dziedātājas Arianas Grandes koncerta laikā sarīkojis terorists pašnāvnieks. Policija šobrīd pārbauda, vai uzbrucējs, kas pats gājis bojā sprādzienā, ir rīkojies viens pats.

Hopkinss piebilda, ka terorists, domājams, izmantojis pašizgatavotu spridzekli, taču sīkākas ziņas par uzbrucēju viņš nesniedza. Vienlaikus policijas priekšnieks aicināja cilvēkus atturēties no baumu izplatīšanas par slepkavas iespējamo identitāti.

Sprādziens notika pirmdien plkst.22.35 (otrdien plkst.0.35 pēc Latvijas laika), kad koncerts jau beidzās, un Mančestras arēna savā tīmekļa vietnē vēsta, ka eksplozija notikusi ārpus koncertzāles, apmeklētājiem dodoties mājup.

Mediji un aculiecinieki stāsta, ka eksplozija gan zālē esošajā publikā, gan jau ārpusē esošo cilvēku vidū izraisījusi paniku.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja savukārt nosodīja "šausmīgo teroristu uzbrukumu".

Meja sasaukusi ārkārtas komisijas COBRA sēdi, kas paredzēta otrdien.

Grandes pārstāvis tikmēr pavēstījis, ka ar 23 gadus veco dziedātāju viss ir kārtībā.

Policija pirms tam rekomendēja netuvoties notikuma vietai - Mančestras arēnai.

Notikuma vietā ieradās arī sprāgstvielu neitralizēšanas vienība.

Mediji vēstīja par skaļu sprādzienam līdzīgu troksni neilgi pirms koncerta beigām, kas lika cilvēkiem steigties uz izejām.

Aculiecinieki tikmēr vēstīja par paniku, deguma smaku un dūmiem koncerta norises vietā.

Daži mediji tikmēr vēstīja par diviem nograndušiem sprādzieniem koncerta norises vietā.

Mančestras arēna ir lielākā pilsētas koncertzāle ar aptuveni 18 000 skatītāju vietu.

Grande savu karjeru sākusi, vēl būdama padsmitniece, kā amerikāņu televīzijas zvaigzne, un arī tagad viņas pielūdzēju vidū pamatā ir bērni un pusauga meitenes.

Arī pirmdienas vakarā publikā bija daudz vecāku ar bērniem.

Incidenta rezultātā traucēta satiksmes darbība.