Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Tramps aicina islāma pasaules līderus cīnīties pret ekstrēmismu

© scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps runā vizītes laikā Saūda Arābijā aicinās islāma pasaules līderus cīnīties pret ekstrēmismu.

Tramps runā, ko viņš teica svētdien arābu un islāma valstu līderu un ASV samitā Rijādā, norādīja, ka ir pienācis laiks "godīgi stāties pretī islāmistu ekstrēmisma krīzei" un mudināja musulmaņu reliģiskos līderus nosodīt ekstrēmistu uzbrukumus.

ASV prezidents, kurš iepriekš vainots antiislāmiskā retorikā, uzsvēra, ka "šī nav cīņa starp dažādām ticībām".

"Šī ir cīņa starp barbariskiem kriminālnoziedzniekiem, kuri grib iznīcināt cilvēcisku dzīvi, un cienījamiem cilvēkiem, kuri grib to aizstāvēt. Šī ir cīņa starp labo un ļauno," sacīja Tramps.

scanpix

Viņš arī teica: "Mēs neesam šeit, lai lasītu lekcijas. Mēs neesam šeit, lai mācītu citus cilvēkus, kā dzīvot (..) vai kā lūgt Dievu, Tā vietā mēs esam šeit, lai piedāvātu partnerību, kas ir balstīta uz kopīgām interesēm un vērtībām."

Tramps norādīja, ka musulmaņu valstīm ir jādara vairāk cīņā pret ekstrēmismu. "Amerika ir gatava būt kopā ar jums. Taču Tuvo Austrumu valstis nevar gaidīt, ka Amerikas spēks viņu vietā satrieks šo ekstrēmismu," sacīja ASV prezidents.

Tramps arī aicināja izolēt Irānu.

"No Libānas līdz Irākai un līdz Jemenai Irāna finansē, apbruņo un apmāca teroristus, bruņotus grupējumus un citus ekstrēmistiskus grupējumus, kas izplata iznīcību un haosu visā reģionā," viņš teica.

"Līdz Irānas režīms gribēs būt partneris, lai tiektos uz mieru, visām valstīm, kurām ir sirdsapziņa, ir jāsadarbojas, lai to izolētu," uzsvēra ASV prezidents.