Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Traģiski bojā gājušās latvietes draugi Īrijā īstenojuši aizkustinošu žestu

© Ekrānšāviņš no www.kilkennypeople.ie

Kā iepriekš ziņots, 14. maijā Īrijā tika noslepkavota latviete Rita Apine. Sievietes draugi izveidojuši piemiņas fondu, lai vāktu ziedojumus bēru izmaksu segšanai, bet atlikušo naudu saglabātu un nodotu sievietes šobrīd divus gadus vecajai meitai, kad viņa būs pieaugusi, atsaucoties uz "Kilkenny People" ziņo Baltic-Ireland.

Fondu izveidoja Jūlija Siņagina un Oksana Žukovska, ar vietējās grāfistes deputāta Endrjū Makkingesa palīdzību.

“Mēs lūdzam cilvēkus ziedot līdzekļus, iemaksājot šajā kontā, un nav svarīgi, cik liela vai maza ir summa, tā palīdzēs. Ir jānosedz bēru izmaksas, un kaut kas jāsaglabā Ritas meitai Alīnai, kad viņa būs pieaugusi.

Mēs ceram, ka fonds sniegs finansiālu palīdzību, lai nodrošinātu Ritai siltas atvadas, un jebkurš atlikums paliks kontā viņas meitai, kura ir zaudējusi īpaši mīlošu māti. Šī ir unikāla situācija, kad mūsu kopienas loceklis ir aizgājis, atstājot divus gadus vecu bērnu. Šeit nav ģimenes, kas palīdzētu finansiāli, tāpēc draugi šajos traģiskos apstākļos ir sanākuši kopā, lai palīdzētu sarīkot Ritas bēres. Katra pat vismazākā palīdzība ir nepieciešama,” atzinis deputāts.

Ikviens, kas vēlas, var ziedot jebkurā AIB filiālē vai internetbankā:
Rita Apine Memorial Fund
Sort Code - 93 31 98
Acc Number - 55844098
IE73AIBK93319855844098

Rita Apine ar smagām galvas traumām svētdien tika atrasta kāpņu pakājē viņas īrētajā mājā Frešfordas ciematā. Sākotnēji likumsargi uzskatīja, ka sieviete no kāpnēm nokritusi nejauši, bet vēlāk radušās aizdomas un uzsākta izmeklēšana saistībā ar iespēju, ka sieviete no kāpnēm nogrūsta.