Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Obama brīdinājis Trampu par Flinnu

© scanpix

Baraks Obama brīdinājis savu pēcteci ASV prezidenta amatā Donaldu Trampu, ka Maiklu Flinnu nevajadzētu pieņemt nacionālās drošības padomnieka amatā, pirmdien ziņu aģentūrai AFP apliecināja bijusī administrācijas amatpersona.

Prezidents Tramps vaino Obamas administrāciju par informācijas trūkumu saistībā ar Flinna Krievijas kontaktiem, tomēr bijusī administrācijas amatpersona norādīja, ka Obama personīgi brīdinājis Trampu par atvaļināto ģenerāli.

scanpix/ Maikls Flinns

Flinns nacionālās drošības padomnieka amatā noturējās vien 24 dienas, līdz Tramps viņu atlaida, jo Flinns nebija atklājis patiesību par saviem kontaktiem ar Krievijas vēstnieku Vašingtonā.

Obama Flinnu bija pieņēmis darbā Aizsardzības izlūkošanas pārvaldes (DIA) vadītāja amatā, bet pēc tam no šī amata atbrīvoja.

Obama par Flinna veikumu brīdinājis Trampu, viņiem pirmo reizi tiekoties Baltā nama Ovālajā kabinetā. Obama paudis brīdinājumu, "ņemot vērā Flinna lomu DIA vadītāja amatā", sacīja bijusī amatpersona.

Neraugoties uz šo brīdinājumu, Tramps Flinnu pieņēmis par nacionālās drošības padomnieku, bet vēlāk no šī prominentā amata atlaidis, jo Flinns administrāciju bija maldinājis par saviem sakariem ar Krieviju.