Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

Studenti izdomā unikālu veidu, kā krāpties eksāmenā

Attēlam ir ilustratīva nozīme © scanpix

Henrijs Linčs un Trojs Kiputs ir Kentuki universitātes (ASV) studenti, kuri bija atklājuši unikālu veidu, kā krāpties eksāmenā, tomēr šoreiz viņi tika pieķerti, vēsta BBC.

Universitātes preses sekretārs Džejs Blantons stāsta, ka ceturtdien ap plkst. 2.00 naktī abi 21 gadu vecie jaunieši iekļuvuši skolā un caur ventilācijas šahtām nokļuvuši statistikas profesora kabinetā. Abiem jauniešiem drīzumā šajā mācību priekšmetā bija gaidāms eksāmens, tāpēc viņi bija nolēmuši nozagt eksāmena eksemplāru, lai jau laicīgi to varētu aizpildīt un tādējādi dabūtu augstāku vērtējumu. Tomēr šoreiz viņu plāns izgāzās, jo profesors tajā dienā universitātē strādājis neticami vēlu.

Jaunieši aizbarikādēja kabineta durvis un profesora dokumentos mēģināja atrast nepieciešamo eksāmena lapu. Brīdī, kad profesors Džons Keins mēģināja atvērt sava kabineta durvis, viņš saprata, ka kaut kas nav kārtībā un kliedza, lai jaunieši nekavējoties atver durvis, vai arī viņš izsauks policiju. Abi jaunieši nobijās, atvēra durvis un metās bēgt.

Vēlāk Henrijs atzinās, ka abi ielauzušies kabinetā, lai nozagtu eksāmena lapu. Viņš arī atzinās, ka šādi rīkojušies arī ar iepriekšējiem eksāmeniem un līdz šim viss veicās gludi. šobrīd jaunieši tiek apsūdzēti zādzībā un vēl nav izlemts, Henrijs un Troja liktenis saistībā ar palikšanu universitātē.