Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Neliels ciemats Norvēģijā amizantas kļūdas dēļ kļūst slavens

© Ekrānuzņēmums no video

Fosmorkas ciemats Norvēģijā ir kļuvis slavens un piedzīvo ievērojamu tūristu apmeklējumu "Google Maps" kļūdas dēļ. Tūristi, meklējot slaveno ''Preikestolen'' klinti un vadoties pēc tīmeklī esošās kartes, kļūdaini tiek aizvesti uz ciematu, kas atrodas vairāk nekā 20 kilometru attālumā no klints, vēsta "Independent".

Ciemata iedzīvotāja Helge Fossmarka stāsta: "Mēs esam palīdzējuši jau vairākiem simtiem tūristu, kuri meklēdami klinti ir attapušies mūsu ciemā. Vasaras sezonā katru dienu aptuveni 10 - 15 automašīnas ar tūristiem tiek nosūtītas uz fjorda otru pusi, kur īstenībā atrodas šī klints."

Savukārt vēl kāds ciemata iedzīvotājs vārdā Gunārs Bøe, stāsta, ka viņš pēdējā laikā ir runājis ar cilvēkiem no visas pasaules, jo katru dienu viņa mājā pēc palīdzības griežas vismaz 3 tūristi. "Google Maps tūristus aizved pāri Liselfjorda tiltam un ieved Fossmorkā. Šeit ceļi ir samērā šauri, tāpēc nereti tūristi ir neapmierināti, kad uzzina, ka viņiem pa šo pašu šauro ceļu ir jābrauc atpakaļ," stāsta Gunārs.

"Google" pateicas iedzīvotājiem par norādīšanu uz kļūdu kartē un sola to labot.