Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Trampa meita izdod pašpalīdzības grāmatu strādājošām sievietēm

© SCANPIX

ASV prezidenta Donalda Trampa meita Ivanka Trampa otrdien izlaida pašas sarakstītu pašpalīdzības grāmatu strādājošām sievietēm.

Grāmata "Women Who Work: Rewriting the Rules for Success" ("Sievietes, kas strādā: Pārrakstot noteikumus panākumiem") tika izlaista vienlaikus drukātas grāmatas formātā, kā elektroniskā grāmata (e-grāmata), kā 497 minūšu garš audioieraksts lejuplādēšanai un kā kompaktdisks (CD). Uz tās vāka ir redzama sēdoša Ivanka Trampa tumšā kleitā.

Grāmatu publicēja izdevniecības "Penguin" biznesa izdevumu spiestuve "Portfolio". Ivanka sacīja, ka sarakstījusi to jau pirms sava tēva uzvaras ASV prezidenta vēlēšanās.

Miljonāre Ivanka Trampa ir trīs bērnu māte, ASV prezidenta palīdze un Baltā nama padomnieka Džareda Kušnera sieva.

35 gadus vecā Ivanka Trampa janvārī uz laiku aizgāja no ģimenes nekustamo īpašumu biznesa un savā vārdā nosauktas apģērbu līnijas. Tagad viņa ir neatalgota federāla darbiniece ar biroju Baltā nama Rietumu spārnā, kas pilda pienākumus, kuri tradicionāli ir pirmās lēdijas pārziņā.

Viņa raksta, ka šīs grāmatas mērķis ir dot sievietēm iespēju apgūt prasmes, kādas viņa jau apguvusi, tik dažādās jomās kā kompāniju izveidošana, biznesa sarunas, savas ietekmes palielināšana darbā, un "palīdzēt mainīt sistēmu, lai to padarītu labāku sievietēm".

SCANPIX

Grāmatas teksts ir piebārstīts ar citātiem, kuru autori ir tādas slavenības kā Mahatma Gandijs, uzņēmējdarbības līderi Džefs Bezoss, Šerila Sendberga un Ričards Brensons, un pat bijušais ASV valsts sekretārs Kolins Pauels.

Starp sievietēm, kuras viņa min kā iedvesmas avotu, ir Umbera Ahmada - uzņēmēja no pakistāniešu ģimenes, kas 10 gadus nostrādājusi Volstrītā un pēc tam izveidojusi maiznīcu.

Trampa ir saņēmusi priekšapmaksu par šo grāmatu. Mēģinot atvairīt bažas, ka viņa gūst labumu no atrašanās valsts amatā, Trampa ir apsolījusi turpmākos ienākumus no šīs grāmatas ziedot labdarībai un paziņojusi, ka nedosies grāmatas reklamēšanas turnejā.

"Ņemot vērā valdības ētikas noteikumus, es gribu, lai būtu skaidrs, ka šī grāmata ir personīgs projekts. Es to sarakstīju citā manas dzīves laikā," Ivanka rakstīja sociālajā tīklā "Facebook".

Ivanka tomēr atsaucās uz šo grāmatu un saviem ziedojumiem labdarībai, otrdien nosūtot paziņojumu 3,7 miljoniem savu sekotāju tviterī, kā arī savā "Facebook" lapā.

Vēl nav skaidrs, kāds būs šīs grāmatas noiets. No Ivankas Trampas apģērbu līnijas ir atteikušies daži lielveikali, pakļaujoties viņas tēva politisko pretinieku prasībai boikotēt Trampu produkciju.

Viņas pirmā grāmata "The Trump Card" ("Trampa kārts") iznāca 2009.gadā un kļuva par bestselleru.