Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Tramps paziņo, ka 100 dienas pēc stāšanās amatā paveicis dziļas pārmaiņas

© scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps sestdien atzīmēja 100.dienu amatā, paziņojot, ka viņš ir panācis "dziļas pārmaiņas" Vašingtonā.

Prezidents arī sacīja, ka viņš stāda amerikāņus pirmajā vietā, pat turpinot apgūt savu amatu.

"Es esmu lojāls tikai jums, mūsu brīnišķīgie pilsoņi," Tramps teica savā iknedēļas radio uzrunā.

Tramps sestdien apmeklēja politiski nozīmīgo Pensilvānijas štatu, lai uzsvērtu tādas prioritātes kā ASV ražošana un labāki tirdzniecības līgumi šai valstij. Viņš arī reklamēja nodokļu samazināšanas plānu, kas gan vēl nav definēts, un valsts spēcīgo ekonomiku.

Reaģējot uz sestdien notikušo Ziemeļkorejas raķešu izmēģinājumu, Tramps tviterī ierakstīja: "Slikti!". Uz jautājumu, vai Ziemeļkorejas kodolizmēģinājumam sekotu ASV militāra rīcība, Tramps atbildēja: "Nezinu. Tas ir -redzēsim."

scanpix

Tramps Pensilvānijā apmeklēja rūpniecības uzņēmumu "AMES Companies", kas darbojas kopš 1774.gada. Viņš arī parakstīja izpildrīkojumu, ka Tirdzniecības ministrijai un ASV tirdzniecības pārstāvim ir jāizpēta ASV tirdzniecības līgumi, lai noskaidrotu, vai ASV tirdzniecības partneri un Pasaules tirdzniecības organizācija godīgi izturas pret ASV.

Tramps sāka mītiņu Harisbērgā uz drūmas nots, atzīmējot, ka viņš neapmeklē Baltā nama korespondentu asociācijas banketu, un kritizējot ziņu medijus.

Trampa sabiedrotais tomēr ir ASV ekonomika. Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka amerikāņi viņa darbību šajā jomā vērtē nedaudz labāk nekā viņa darbību kopumā.

"Mēs kopā redzam, ka lieli sasniegumi ir iespējami, kad mēs stādām pirmajā vietā amerikāņu tautu," Tramps teica savā iknedēļas radio un interneta uzrunā.

"Tikai 14 nedēļās mana administrācija ir panākusi dziļas pārmaiņas Vašingtonā," sacīja Tramps.

Viņš arī solīja nākamo divu nedēļu laikā pieņemt "lielu lēmumu" par Parīzes Klimata vienošanos. Tramps nosauca šo vienošanos par "vienpusīgu" un sacīja, ka ASV maksājusi "miljardus", lai izpildītu šo vienošanos, kamēr tādas valstis kā Ķīna, Krievija un Indija nav maksājušas "neko".

"Mēs vairs neļausim citām valstīm mūsu izmantot. Turpmāk Amerika būs pirmajā vietā," teica Tramps.