Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Latvijas kaimiņvalstī atvērs modernāko kinoteātri Eiropā

© F64

2019. gada pavasarī Igaunijas tirdzniecības centrs "Ülemiste" plāno veikt plašu attīstības projektu, piedāvājot saviem apmeklētājiem ne tikai iespaidīgāko veikalu klāstu Baltijā, bet arī modernāko sporta zāli "People Fitness" un plašāko kinoteātru kompleksu "Apollo".

Paplašināšanas projekta investīciju apjoms ir 35 miljoni eiro un kopējā platība pieaugs par 13 000 m2. Tirdzniecības centra "Ülemiste" direktors Gvido Pārnits (Guido Pärnits) norāda, ka dienas, kad labu tirdzniecības centru raksturoja tikai plašs veikalu klāsts, ir sen pagājušas, kaut arī tā joprojām ir tirdzniecības centra galvenā raksturīgā iezīme. "Tie kļūst arvien nozīmīgāki kā vietas, kur pieejami atpūtas un izklaides pakalpojumi," viņš skaidro. Noslēgtā vienošanās ar kinoteātri "Apollo" ir ļoti gaidīts notikums, jo cilvēki vēlas paēst restorānā un pēc tam noskatīties filmu, tāpēc modernākā kinozāļu kompleksa celtniecība tirdzniecības centrā "Ülemiste" ir loģisks lēmums.

Pārnits arī norādīja, ka paplašināšanās notiek saskaņā ar reģiona kopējām attīstības tendencēm. "Komplekss "Ülemiste City" attīstās ātri, tā infrastruktūra uzlabojas un tiek ieviesti jauni pakalpojumi," viņš sacīja. "Mēs apzināmies, ka iedzīvotājiem svarīgākie gala mērķi vairs neatrodas pilsētas centrā, bet bieži vien ārpus tā."

Apollo grupas īpašnieks Ivars Vendelins (Ivar Vendelin) informēja, ka īsā laika periodā "Apollo" kinoteātri izveidojuši lielāko kinoteātru ķēdi Igaunijā un saviem apmeklētājiem piedāvā pavisam jaunu izklaides līmeni. "Mēs vēlamies šo praksi turpināt tirdzniecības centrā "Ülemiste" un piedāvāt augstas kvalitātes un daudzveidīgas izklaides iespējas arī tajās pilsētas daļās, kur ne vienmēr tas ir iespējams," skaidro Vendelins. "Tāpēc tirdzniecības centrs "Ülemiste" ir labākais risinājums un loģiskākā vieta jauna kompleksa celtniecībai."

Tirdzniecības centra paplašināšanās tiks pabeigta 2019.gada pavasarī. Celtniecības darbi sāksies 2017.gada beigās. Ideju attīstīs arhitekti no Norvēģijas AMB International un no Igaunijas Novarc. Papildus sporta zāles un kino zāļu kompleksam, tiks uzcelta arī liela pazemes autostāvvieta un izveidotas vairāk kā 20 jaunas telpas pakalpojumiem.

"Ülemiste" ir tirdzniecības centrs ar aptuveni 69 000 m2 lielu platību, ieskaitot 210 veikalus un pakalpojumu sniedzējus. Tirdzniecības centra "Ülemiste" īpašnieks un attīstītājs "Linstow International" (Norvēģija) pārvalda un attīsta komercīpašumus Baltijas valstīs (ieskaitot sešus tirdzniecības centrus Latvijā), Norvēģijā, Portugālē, Zviedrijā un Krievijā. 2016. gadā tirdzniecības centram "Ülemiste" kā labākajam tirdzniecības centram paplašināšanās kategorijā tika piešķirts apbalvojums "European Shopping Centre Award".

Kinoteātris "Apollo" ar saviem četriem kinoteātriem un 19 īpašajām kino zālēm ir lielākais kino operators Igaunijā un saviem apmeklētājiem piedāvā augstas kvalitātes pieredzi tādos tirdzniecības centros kā "Pärnu Centre" un "Narva Astri Centre", kā arī Tallinas tirdzniecības centros "Solaris" un "Mustamäe". Drīz tiks atvērts arī kinoteātra centrs Tartu.