Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Austrumeiropā pārdod zemākas kvalitātes pārtikas produktus

© Euractiv.com

Pētījumā, ko pasūtījusi Slovākijas valdība, atrastas būtiskas kvalitātes atšķirības produktiem, ko pārdod Slovākijā un Austrijā. Atsaucoties uz vairākiem jau iepriekš veiktiem pētījumiem, konstatēts, ka Austrumeiropā esošie cilvēki patērē zemākas kvalitātes pārtiku.

Jau vairākus gadus bijušas spekulācijas par atšķirīgu pārtikas produktu kvalitāti. Starptautiski uzņēmumi pārdot produktus ar tādu pašu preču zīmi, tādā pašā iepakojumā, bet produkta sastāvdaļās būtiski atšķiras, ziņo portāls euroactiv.com. Turklāt pārtikas produktu kvalitātes atšķirība var radīt bažas patērētāju veselībai.

Piemēram, mocarellas siers. Kompaktais produkta svars ir 125 g, kā norādīts uz iepakojuma. Slovākijā paciņa sver 119.4g., bet Austrijā 124g. Austrijā produkts pārdots ar zīmolam raksturīgo izskatu, krāsu un faktūru.

Euractiv.com

"Patērētāji var brīvi izvēlēties citus produktus, ja tie nav apmierināti ar garšu vai kvalitāti. Aicinot obligāti saskaņot garšas produktus visā ES,tā būtu pēdējā lieta, kas šobrīd iedzīvotājiem ir nepieciešama,"komentē Patērētāju izvēļu centra rīkotājdirektors Freds Roeders.

ES izpildvaras nāks klajā ar konkrētu priekšlikumu par to, kā risināt pārtikas kvalitātes atšķirības šī gada jūnijā, informē portāls Euractiv.com.