Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

Ziemeļkoreja raķešu izmēģinājumus varētu veikt katru nedēļu

© Scanpix

Ziemeļkoreja ir gatava raķešu izmēģinājumus veikt katru nedēļu, turpinoties Phenjanas un Vašingtonas attiecību saasinājumam, intervijā britu raidsabiedrībai BBC sacīja Ziemeļkorejas ārlietu ministra vietnieks Hans Sonrjols.

"Mēs turpināsim veikt raķešu izmēģinājumus katru nedēļu, mēnesi un gadu," sacīja viceministrs, brīdinot, ka var izraisīties "pilna mēroga karš", ja ASV spers militārus soļus.

"Ja ASV plāno militāru uzbrukumu pret mums, mēs reaģēsim ar preventīvu kodoltriecienu paši savā stilā un ar savām metodēm," brīdināja Hans.

ASV viceprezidents Maiks Penss pirmdien paziņoja, ka "stratēģiskās pacietības ēra" attiecībās ar Ziemeļkoreju ir beigusies.

Penss piebilda, ka arī Ziemeļkorejas veiktie ballistisko raķešu izmēģinājumi ir nepieņemami.

ASV prezidents Donalds Tramps svētdien pavēstīja, ka Ķīna strādā ar ASV pie "Ziemeļkorejas problēmas".

Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos ģenerālleitnants Herberts Makmāsters norādīja, ka Trampa nesenais lēmums veikt raķešu uzbrukumu Sīrijā ir zīme tam, ka prezidents ir gatavs pieņemt smagus lēmumus. Makmāsters sacīja, ka pienācis laiks spert visus iespējamos soļus, izņemot militāros, lai mēģinātu atrisināt šo problēmu mierīgi.