Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

IESPAIDĪGI: Top pasaulē lielākais sienas gleznojums

© SCANPIX

Brazīlijas ielu mākslinieks Eduardo Kobra veido jaunu sienas gleznojumu, kas pēc tā pabeigšanas būs lielākais pasaulē.

41 gadu vecais Kobra pašlaik apglezno šokolādes ražotājfirmas "Cacau Show" fabrikas ārsienas vienā no Sanpaulu pilsētas galvenajām ielām.

Gleznojumā, kas vēl nav pabeigts, daudzkrāsainā kolāžā ir redzams indiānis, kas airē laivu pa brūnu šokolādes upi. Darbs sasaista ēkā ražotos šokolādes izstrādājumus ar Amazones baseina kakao audzētāju tradīcijām.

Kobra jau ir iekļuvis Ginesa Pasaules rekordu grāmatā ar lielāko sienas gleznojumu, kas atrodas Riodežaneiro pilsētā, bet Sanpaulu topošais gleznojums 5700 kvadrātmetru platībā būs vēl lielāks.

"Cilvēki var braukt garām pa automaģistrāli, pat ar ātrumu 100 kilometri stundā, un tomēr viņi spēs ieraudzīt, kāds vēstījums ir uz sienas," stāstīja mākslinieks.

"Attēlā redzams kakao plantācijas strādnieks, kas ar savu laivu ved kakao pupiņas. Es arī esmu pārvērtis šo upi par tādu, kas pilnībā veidota no šokolādes," sacīja Kobra.

SCANPIX

Viņš stāstīja, ka sākumā bija izstrādājis 10 dažādus projektus šim darbam, bet beigās izvēlējies vienu.

Mākslinieks ar daiļkrāsotāju komandu uz sastatnēm ir strādājuši divus mēnešus, bet vēl palikušas apmēram divas nedēļas līdz darba pabeigšanai. Jau ir izlietotas 4000 krāsu aerosola bundžas un 1080 litri emaljas krāsas.

Kobra ir starptautiski pazīstams ar sienu gleznojumiem, galvenokārt portretiem, kas veidoti atkārtotu četrstūru un trijstūru tehnikā spilgtās krāsās.