Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Kolumbijā zemes nogruvumā dzīvību zaudējuši jau 306 cilvēki

© SCANPIX

Bojāgājušo skaits zemes nogruvumā Kolumbijas dienvidrietumu pilsētā Mokoā ir pieaudzis līdz 306 cilvēkiem, no kuriem 92 ir bērni, ceturtdien paziņoja valdība.

Vairāk nekā 300 cilvēku vēl arvien ir pazuduši bez vēsts, informēja Kolumbijas prezidents Huans Manuels Santoss.

Zemes nogruvums sākās 31.marta vakarā pēc vairākas dienas ilgām lietusgāzēm, kuras izraisīja triju upju pārplūšanu.

SCANPIX

Putumajo departamenta galvaspilsētā Mokoā bija 70 000 iedzīvotāju, no kuriem apmēram 45 000 ir ietekmējis zemes nogruvums, liecina Sarkanā Krusta aplēses.

Dabas katastrofa vissmagāk skāra nabadzīgos rajonus, kur dzīvo cilvēki, kas bija zaudējuši pajumti Kolumbijas pusgadsimtu ilgā pilsoņkara laikā.

Varas iestādes izmeklē, vai vietējie un reģionālie ierēdņi ir pareizi piemērojuši būvniecības noteikumus un pienācīgi plānojuši būvniecību dabas katastrofu gadījumā. Izmeklēšana notiek pret pilsētas mēru un departamenta gubernatoru, kā arī viņu priekšgājējiem šajos amatos.

Lietavas tiek saistītas ar klimata fenomenu "piekrastes "El Nino"" - neparasti augstām gaisa temperatūrām Dienvidamerikas Klusā okeāna krastā.

Plūdi, kas pēdējos mēnešos piemeklējuši Dienvidamerikas valstis Klusā okeāna pusē, prasījuši desmitiem cilvēku dzīvību arī Peru un Ekvadorā.