Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Pasaulē

Londonas terorakts: Uzbrucēja sieva nāk klajā ar vēstījumu

© SCANPIX

Trešdien, 22.martā, uz Londonas parlamentam līdzās esošā Vestminsteras tilta 52 gadus vecais uzbrucējs ietriecās gājējos un nogalināja četrus cilvēkus. Pēc tam ar nazi viņš nodūra policistu, kurš patrulēja pie parlamenta ēkas. Aptuveni nedēļu pēc notikušā terorista sieva nākusi klajā ar paziņojumu.

52 gadus vecais Lielbritānijas pilsonis Halids Masuds tika nogalināts neilgi pēc notikušā. Jau pagājušās nedēļas nogalē policija informēja, ka kaimiņi uzbrucēju raksturojuši kā laipnu ģimenes cilvēku. H.Masuda sieva aptuveni nedēļu pēc notikušā medijiem atklājusi, ka ir sarūgtināta un šokēta par notikušo.

"Es izsaku visdziļāko līdzjūtību visām upuru ģimenēm. Ceru, ka katrs, kurš šajā uzbrukumā tika ievainots, iespējami ātri atveseļosies. No visas sirds lūdzu respektēt manu un manu bērnu privātumu šajā grūtajā laikā," teikts sievietes paziņojumā.

Jau vēstīts, ka likumsargi uzskata, ka uzbrucējs rīkojies un notikušo plānojis viens. H.Masuds pirms notikušā jau bija nonācis policijas redzeslokā. Iepriekš vīrietis sodīts par sabiedriskās kārtības traucēšanu, ieroču glabāšanu un smagu miesas bojājumu nodarīšanu.

AVOTS: "Associated Press"